Mysore pak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Mysore pak
Mysore pak.jpg
AjanganDessert
Panggonan asalIndia
Diréka nalika1935
Woworan pokokGhee or oil, sugar, gram flour
Buku masakan: Mysore pak  Médhia: Mysore pak
Potongan pak Mysore

Mysore pak minangka manis India sing disiapake ing ghee . Asale saka kutha Mysuru, [1] [2] salah sawijining kutha utama ing negara Karnataka ing India . Iki digawe saka ghee, gula, glepung gram, lan asring kapulaga . Tekstur manis iki padha karo cookie mentega lan kandhel. [3]

Paaka utawa legi legi, nuduhake sirup gula lengket sing dipikolehi kanthi gula empuk kanthi jumlah banyu sing padha; khusus kanggo pak Mysore, sirup sederhana digawe panas nganti panggung bal alus . Sirup iki digunakake minangka agen pemanis utama ing macem-macem masakan manis India kayata Jalebi, Badam puri, Mysore pak lan liya-liyane. Sirup iki dirasakake kanthi macem-macem esensi rempah-rempah kayata kapulaga, mawar, madu lsp. Preparasi sirup Paaka minangka seni trampil sing dikuasai dening sawetara juru masak, sawetara sing nggawe cara rahasia.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Mujumdar, Neha (24 November 2012). "In search of Mysore Pak".
  2. "Four generations - mysore pak still crowd puller here".
  3. https://www.ndtv.com/south/how-the-famous-mysore-pak-was-invented-674512?amp=1&akamai-rum=off How the Famous Mysore Pak Was Invented