Mustika Naga

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mustika Naga
Mustika Naga.jpg
PambesutEka Suryana
PanganggitCandra Malik
PamethaAlf Sukatmo
Juru samakDeborah Amadis Mawa
BasaIndonésia Indonesia
GènreNovèl
PangecapanKepustakaan Populer Gramedia
Kala babar
Juli 2015
Kaca200 halaman
ISBN978-979-91-0895-1

Mustika Naga ya iku sesirah novèl anggitané sastrawan sufi Candra Malik sing dibabar ing taun 2015 déning Penerbit Kepustakaan Populer Gramedia. Buku iki awujud novèl kanthi latar sujarah panyebaran agama Islam ing Pulau Jawa.[1][2][3][4]

Latar wuri[besut | besut sumber]

Mustika Naga anggitané Candra Malik nyritakaké bab Sarpayatna Taksaka, sawijiné satriya saka bangsa Naga sing tresna marang Tarkeisya Gaganeswara Garudeya, kenya saka bangsa Kaga. Nanging Saka nduwèni maksud: nemu Mustika Naga sing jebulé dumunung ing tangané Keisya. Ing sajeroné pangudi kuwi, Saka malah nggepok-sénggol karo ajaran saka Djawa Sunda. Dhèwèké pracaya, ilangé sang Rama ana sambung-raketé karo piwulang iki. Sabanjuré, Saka mangertèni, sadurungé tekané agama-agama, tlatah iki wis duwé kapitayan, kapracayan marang Gusti Kang Maha Tunggal. Ping telu Syèh Subakir nyuwun idin supaya mlebu, nanging kaping papaté Sabda Palon sarujuk nyilih-nganggo papan panggonan. Jawa disilihaké suwéné limang atus taun, lan saiki limang atus taun wis kelakon.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]