Musik Koréa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Musik padatan Koréa iku jinis saka musik sing dimainaké déning wong Koréa kanthi nggunakaké piranti musik Korea, ing - Koréa Lor utawa Koréa Kidul. Ing Koréa Kidul istilahé han-guk jeontong eum-ak (한국 전통 음악;韓國傳統音樂) utawa guk-ak (국악;國樂), déné ing Koréa Lor karan minjok eum-ak (민족 음악;民主音樂).[1]

Sajarah[besut | besut sumber]

Musik wiwitan masarakat Koréa dingerteni minangka bagéan saka upacara lan kanggo nyembah marang déwa-déwa.[2][3][4] Lumrahé, bukti-bukti kasebut asalé saka sumber-sumber kang ditulis kanthi Cina kuna.

Amarga Ujung Koréa nuju ing bawana Asia sisih wetan lor, wong Koréa wis nindakaké gegayutan wiwit biyen karo bangsa China, Mongol, Jepang, Siberia lan Asia Tengah sing mèlu mrebawani kagunané.[3]

Telung Krajan (57 SM-668 M)[besut | besut sumber]

Wong Koréa ditepungi pinter nyanyi lan nari wiwit biyèn. Cathetan pisanan sing ngrekam bab rakyat Koréa seneng main musik ya iku buku sajarah Cina abad kaping-3, San Guo Zhi. Bangsa Cina kuna nyebut leluhure wong Koréa ing artikel tulisan kanthi irah-irahan "Barbarians dari Timur" utawa Dong-yi.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Music in North and South Korea" (PDF). 
  2. "The Korean People's Attitude to Music" (PDF). 
  3. a b "What Makes Korean Music Different?" (PDF). 
  4. C., Nahm, Andrew ((1990 printing)). A panorama of 5000 years : Korean history (ed. 2nd rev. ed). Elizabeth, N.J.: Hollym. ISBN 093087868X. OCLC 32854262.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)