Msabbaha

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Msabbaha
משוואשה.JPG
Jeneng liyanéMusabbaha, mashausha
Ajangan[Breakfast dish]
Panggonan asalLevant
Woworan pokokChickpeas, Tahini, parsley, lemon juice, Garlic
Buku masakan: Msabbaha  Médhia: Msabbaha

Msabbaha ( Arab: مسبحة‎‎ , Uga romanized musabbaha, secara harfiah "swimming" uga dikenal minangka mashausha [1] utawa mashawsha ( Arab: مشوشة‎‎ ) minangka variasi hummus sing populer ing Levant .

Bahan-bahan[besut | besut sumber]

Bedane utama antara msabbaha lan hummus yaiku tekstur. Beda karo hummus, kacang-kacangan ing kene tetep wutuh. [2] Kadhangkala ngemot endhog rebus, lan kaya hummus, biasane dipangan nganggo roti pita seger. [3]

Dhasar sajian kasebut yaiku balila: kacang masak masak anget ing banyu dhewe kanthi cumin sing ditambahake, peterseli sing dicincang lan jus lemon. Kacang cemara sing digoreng lenga zaitun utawa samneh (butter clarified) kadang diwutahake ing balila .  Bahan-bahan liyane kalebu tahini lan bawang putih cincang.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Gil Marks (2010). Encyclopedia of Jewish Food. Wiley. ISBN 9780470943540.
  2. Shooky Galili (May 31, 2007). "Land of hummus and pita (a hummus glossary)". Ynetnews. Dibukak ing 2019-01-04.
  3. Gil Marks (2010). Encyclopedia of Jewish Food. Wiley. ISBN 9780470943540.