Mpok Atiek

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mpok Atiek
Mpok atiek 027.jpg
Pakaryanpelawak, aktris

Mpok Atiek gadhah asma asli Atiek Riwayati (lair 28 Fèbruari 1956; umur 64 taun).[1] Mpok Atiek punika salah satunggaling juru main filem saha pelawak Indonesia.[1] Sinetron saha filem ingkang naté dipunbintangi Mpok Atiek inggih punika sinétron Gerhana saha filem Cintapuccino, Otomatis Romantis.[1]

Mpok Ati ugi gadhah salah satunggaling butik saha studhio foto ingkang manggèn wonten ing area JaCC.[1] Kekalihipun dipunparingi labél jumbuh kaliyan namanipun inggih punika butik Mpok Atiek Studio saha N-Qad Studio Mpok Atiek.[1] Ngantos sapunika Mpok Atiek taksih remen kaliyan statusipun ingkang taksih randha.[1] Mpok Atiek sampun kaping kalih gagal anggènipun omah-omah.[1]

Mpok Atiek ngugemi agama Islam.[1] Mpok Atiek gadhah usaha supados bènten saking artis-artis saha pelawak sanèsipun.[2] Mbok Atiek gadhah kaunikan ingkang boten sadaya tiyang gadhah.[2] Kaunikan punika dipunwastani latah.[2] Amargi ngendikanipun ingkang asring latah, ndadodaken Mpok Atiek saged laris tampil wonten ing jagading hiburan Indonésia.[2] Mangertosi kaanan punika, Mpok Atiek banjur boten purun ngicali latah punika.[2] Mpok Atiek punika salah satunggaling artis senior ingkang gadhah katurunan Betawi.[2]

Sinetron[besut | besut sumber]

  • Gerhana (2000-2002)
  • Suci
  • elati untuk Marvel (2008)
  • Rama Dan Ramona (2010)
  • Sinar
  • Baik Hari, Angin Bertiup (2010)
  • Dia Anakku
  • Sampeyan Muslim

Filmografi[besut | besut sumber]

  • Gotcha (2006)
  • Cintapuccino (2007)
  • Otomatis Romantis (2008)
  • Ada Apa dengan Pocong? (2011)
  • Pocong Minta Kawin (2011)
  • Bukan Pocong Biyasa (2011)

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h m.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 13 September 2011)
  2. a b c d e f cumicumi.com(dipunundhuh tanggal 13 September 2011)