Morgan Schneiderlin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Morgan Schneiderlin
Cskamu 50.jpg
Schneiderlin ing klub Manchester United taun 2015
Katerangan priangga
Jeneng dawa Morgan Schneiderlin[1]
Tanggal lair (1989-11-08) 8 Novèmber 1989 (umur 29)[1]
Papan lair Zellwiller, Prancis
Dhuwur 1.85 m (6 ft 1 in)[2]
Posisi main Defensive midfielder[3]
Katerangan klub
Tim saiki
Everton
Angka 2
Karir nom
1995–2005 Strasbourg
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2005–2008 Strasbourg B 37 (5)
2006–2008 Strasbourg 5 (0)
2008–2015 Southampton 230 (14)
2015–2017 Manchester United 32 (1)
2017– Everton 32 (1)
Tim nasional
2004–2005 Prancis U16 6 (0)
2005–2006 Prancis U17 5 (0)
2006–2007 Prancis U18 2 (0)
2007–2008 Prancis U19 6 (2)
2009–2010 Prancis U20 9 (1)
2010 Prancis U21 3 (1)
2014– Prancis 15 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 21:34, 14 January 2018 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 20:55 17 November 2015 (UTC)

Morgan Schneiderlin (pocaping cara Prancis: [mɔʁgan ʃnedəʁlɛ̃];[4] lair tanggal 8 Novèmber 1989) ya iku pamain bal-balan profésional Perancis sing main minangka gelandhang pertahanan kanggo klub Liga Utama Inggris Everton F.C. lan tim nasional Prancis.[5]

Schneiderlin miwiti karieripun ing Strasbourg, sadurungé pindhah menyang Inggris kanggo gabung karo Southampton ing wulan Juni 2008. Dhèwèké gawé 260 penampilan ing sedaya kompetisi ing pitung mangsa ana ing klub, lan wonten ing tim ingkang pikantuk promosi berturut-turut kanggé nggayuh Liga Premier. Dhèwèké gabung karo Manchester United kanthi rega £ 27 yuta ing Juli 2015, nanging ninggalaké Everton ing Januari 2017 kanthi biaya nganti £ 24 yuta.

Sasampunipun mbéla timnas Prancis ana ing sedaya tingkat saking Under-16, Schneiderlin damel debut internasional senioripun ing taun 2014. Dhèwèké kalebu salah sawijiné angguta timnas Prancis ing Piala Dunia FIFA 2014 lan UEFA Euro 2016.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b Hugman, Barry J., ed. (2010). The PFA Footballers' Who's Who 2010–11. Mainstream Publishing. k. 370. ISBN 978-1-84596-601-0. 
  2. "2014 FIFA World Cup Brazil: List of Players" (PDF). FIFA.com (Fédération Internationale de Football Association). 11 June 2014. k. 2. Dijupuk 20 July 2015. 
  3. Innes, Richard (14 July 2015). "Manchester United new boy Morgan Schneiderlin is top of the Premier League's defensive stats". Mirror.co.uk (Trinity Mirror). Dijupuk 30 January 2018. Because these numbers prove Louis van Gaal has just signed the most effective defensive midfielder in the Premier League. 
  4. "How to pronounce Morgan Schneiderlin". Forvo. Dijupuk 30 January 2018. 
  5. Schneiderlin(dipunundhuh tanggal 30 Januari 2018)