Vlad Ţepeş: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
12 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
c (→‎Cathetan Suku: All info is kept in Wikidata, removed: {{Link FA|eu}} using AWB (10903))
c (éjaan using AWB)
== Asma ==
 
Asma wikingipun ''Drăculea'' (ugi dipunsebat "Drakulya"), adedasar pinten-pinten dokumen, menikapunika "putra sang [[naga]]", amargi ramanipun, [[Vlad II Dracul]], ingkang nampi julukan kasebut amargi piyambakipun sampun gabung kaliyan '''Ordo Naga''' ([[Order of the Dragon]]). ''Dracul'', asalipun saking [[basa Latin]] ''Draco'', menikapunika "dragon", inggih punika asalipun saking tembung ing basa [[Yunani]] Δράκων (Dracon). Ing basa [[Rumania]], ''Drac'' menikapunika "iblis".
 
Julukan mekaten, "Țepeș" ("[[sula|Penyula]]") asalipun saking karemenanipun nghukum tiyang kaliyan cara ing [[sula]]. Ing basa [[Turki Ottoman]], menikapunika dipuntepang kaliyan asma "Kazıklı Voyvoda" ingkang menikapunika "Pangeran Penyula".
 
menikapunika gesangipun, piyambakipun nyerat asmanipun ing saben dokumen kaliyan asma ''Wladislaus Dragwlya'' utawi ''Drakwlya''.<ref>http://hrcak.srce.hr/file/19561</ref>
== Masa mudi ==
Vlad lahir ing [[Sighișoara]] (Hungaria: Segesvár), [[Transylvania]] (dados saking kerajaan [[Hungaria]]), ing musim dingin taun 1431 saking [[Vlad II Dracul]], lan menikapunika cucu saking ''[[Mircea the Elder]]''. Ibunipun dipunyakini menikapunika istri kaping kalih saking ayahipun, Putri Cneajna saking [[Moldavia]], anak sulung saking ''[[Alexandru cel Bun]]''.<ref>Dracula: Prince of Many Faces", Florescu lan McNally, halaman 45</ref>. piyambakipun gadah kalih kakak tiri, [[Mircea II]] lan [[Vlad Călugărul]], lan adik tiri, [[Radu cel Frumos]].
 
ing wanci lahir lahir, ayahipun ingkang saged angsal julukan ''the Dragon'' ({{lang-ro|Dracul}}) menikapunika ing perjalanan ing [[Nuremberg]] kangge kawigatosan Ordo Naga. ing wanci berumur gangsal taun, Vlad nampi dados anggora Ordo.<ref name=Florescu>
{{cite book
| last1 = Florescu
Gambar:VladOriginal.jpg|Transylvanian Saxon engraving saka 1462 nggambaraké Vlad Tepes
Gambar:Broimp.gif|Représentation tirée des chroniques de Brodoc montrant Vlad Țepeș dînant devant des exécutions par empalement.
Gambar:Jezus pred Pilatom.jpg|Vlad ing Impaler minangka [ [ Pontius Pilatus ]] kang menehi kritik Gusti Yesus Kristus. [[ National Gallery of Slovenia | National Gallery ]] , [[ Ljubljana ]] , 1463. {{ Citation needed | date = September 2011 }}
Gambar:Die geschicht dracole waide - 10.png|A teknik cukil kayu ingkang nggambaraken Vlad Tepes diterbitake ing Nürnberg ing 1488 ing kaca judhul pamphlet '' [[: wikipedia : de : Die geschicht dracole Sabeh | Die geschicht dracole Sabeh ]] ''.
Gambar:VladBustSig.jpg|Patung saking Vlad ing Impaler cedhak plat birthplace
</gallery></center>
== Cathetan Suku ==
{{Reflist}}
 
 
{{lifetime|1431|1476|}}
63.076

besutan

Menu navigasi