Tradhisi Ya Qawiyyu: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
58 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
+gbr
(pasang aksara, typo)
(+gbr)
[[Gambar:Ya-Qowiyyu.jpeg|250px|thumb|Apeman Ya Qawiyyu.]]
'''''Tradhisi Ya Qawiyyu''''' yaiku salah sawijining tradhisi kang ana ing kutha [[Klathen|Klathèn]]. Tradhisi kang ana ing kecamatan [[Jatinom, Klathèn|Jatinom]], [[Klathen|Klathèn]] iki biyèn dikenalké déning tokoh Islam kang aran [[Ki Ageng Gribig]].<ref name="Jogjatrip">''[http://www.jogjatrip.com/en/encyclopedia/detail/365/ki-ageng-gribig Ki Ageng Gribig]'', ©Jogjatrip.com 2010, All rights reserved. Diaksès 17 Oktober 2011.</ref> Ki Ageng Gribig kuwi katurunan saka [[Raden Mas Guntur]] utawa [[Wasibagno]], katurunan saka [[Raja Brawijaya]] saka [[Majapahit]]. Ki Ageng Gribig kang jeneng enomé [[Syekh Wasibagno Timur]] meranto tekan [[Gunung Merapi]]. Wit [[Jati (tanduran)|Jati]] enom dipilih panggon donga terus tekan saiki dikenal dadi Jatinom.<ref name="kompas">Djoko Judiantoro, ''[http://citizenimages.kompas.com/citizen/view/60738-Tradisi-Ya-Qowiyyu Tradisi Ya Qowiyyu]'', citizenimages.kompas.com, 7 Mei 2010. Diaksès 17 Oktober 2011.</ref>
 
2.526

besutan

Menu navigasi