Pondhok pesantrèn Tebu Ireng: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
c
→‎Sistem Pandhidhikan: ganti tembung, replaced: Kayata → Kaya ta using AWB
(ganti isi, replaced: sawijining → siji (2))
c (→‎Sistem Pandhidhikan: ganti tembung, replaced: Kayata → Kaya ta using AWB)
 
 
== Sistem Pandhidhikan ==
Lumantar lakuné wektu, santri ing [[Pesantrèn Tebu Ireng]] sangsaya akèh lan sangsaya manéka warna rupa budayanè.<ref name="internet2">[http://megapolitan.kompas.com/read/2010/03/19/03301099/Kultur.Pesantren..Kekuatan.NU Kultur Pesantren] (15 Mèi 2011)</ref> Kepara nyata pesantrèn Tebu Ireng wus akèh ngrubah sistem pandhidhikané.<ref name="internet2"/> KayataKaya ta contoné biyèn kang ana mung Pandhidhikan bab [[Agama Islam]] lan [[Basa Arab]], saiki wis ana pandhidhikan umum utawa pandhidhikan formal.<ref name="internet2"/> Nanging sanajan wis akèh nrubah sistem pandhidhikané, Pesantrèn Tebu Ireng isih tetep nerapaké sistem kang lawas.<ref name="internet2"/> Dadi santri lulusan Pesantrén Tebu Ireng ora mung bisa lan paham babagan agama nanging uga paham babagan ngèlmu umum kang modhèren.<ref name="internet2"/>
 
== Unit Pandhidhikan ==
352.737

besutan

Menu navigasi