Menyang kontèn

Candhi Karangnangka: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tidak ada ringkasan suntingan
'''Candhi Karangnangka''' yaiku candhi saka agama [[Hindhu|Hindu]]. Candhi iki digawé saka watu [[andhésit]]. Mapan ana ing [[Klathèn]] , [[Jawa Tengah]]. Ukurané kurang luwih 9 m × 9 m, kanthi dhuwur kurang luwih 0,50 m. Candhi Karangnangka digawé ing abad kaping 8-9 Masèhi.<ref>{{Cite book|url=https://www.worldcat.org/oclc/886882212|title=Candi Indonesia|last=Sedyawati, Edi, 1938-|last2=Indonesia. Direktorat Pelestarian Cagar Budaya dan Permuseuman,|isbn=9786021766934|edition=Cetakan pertama|location=[Jakarta]|oclc=886882212}}</ref>
 
Ing sakiwa-tengené candhi isih akèh turahan [[bata]] kang biyén digunakaké kanggo mbangun Candhi Karangnangka. Ing plataran Candhi Karangnangka isih ana [[fragmen]] [[murti]] pérangan weteng samengisor kanthi wujud lungguh sila karo èpèk-èpèking tangan ana ing dhuwur dhengkul. Ing sisih wétan candhi ana sumber banyu bening kang digawé [[blumbang]]. Ing pérangan ngisor blumbang kagawé saka watu-watu ing jaman samana kang digunakaké kanggo pondhasi blumbang.
1.815

besutan