Bata

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
témbok sing digawé saka bata
Nggawé Bata

Bata bahan yasan kanggo nggawé témbok.[1] Kanggo gawé témbok, biyèn masarakat luwih seneng nganggo batako utawa bata, nanging yèn saiki masarakat luwih seneng nganggo hebel (beton entheng).[1] Bata digawè saka lemah abang, lempung, bata pasir kapur, lan bata mortar.[1] Dènè caranè nggawè, ana bata abang konvensional (tradhisional, manual) lan bata press.[1][2] Ukuranè bata 25 x 12 x 4,5 cm bisa uga luwih cilik sithik.[1]

Bata konvensional (tradhisional, bata abang)[besut | besut sumber]

Sing nggawé Pengrajin dhéwé, bata dicithak, banjur dipanasaké nganti garing, pungkasané di-obong.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]