Parembugan:Bata

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

mBak Neni, sig dimaksud paragraf pambuka iku sawetara ukara kanggo ngeterake para pamaos mangertèni isi artikel sing bakal diwaca. Kunciné antara liya bisa njawab pitakonan: "apa", "kapan", "ing ngendi" "pira", lan kadhangkala uga ngandhut sacara sethithik "kepriye" mungguh carane.

Biasane artikel Wikipedia diwiwiti nganggo tembung "... yaiku (iku) sawijining ..." Tuladhane: Bata iku bahan bangunan sing digawé saka lempung utawa lemah sing dicithak awujud pesagi banjur dibakar supaya atos. Ing jaman biyèn bata dadi bahan utama kanggo gawé témbok.(ref) nanging ing jaman saiki wong luwih seneng nganggo bahan liya yaiku...(ref) . Matur nuwun muga-muga migunani, lan sawisé didandani tag {{Paragraf pambuka}} bisa dibusak. Pras rembugan 05:46, 4 Maret 2011 (UTC)