Andhésit

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Saka andhésit ana ing Slowakia

Andhésit ya iku watu beku éktrusif saha watu gunung geni kanthi kandhutan madya mawa pangawak apanitik tekan propiritik. Tegesé, watu iki ajinis madya antaraning basal dan dhésit, lan ngandhut 57 tekan 63% silikon dhioksidha (SiO2) kaya sing kapacak ing dhiagram TAS. Klumpukan mineralé racaké kebak plagioklas sarta proksèna lan/utawa horenbléndha. Wiyahé, magnètit, jirkon, apatit, ilmènit, biotit, lan garnèt minangka mineral èloné.[1] Pèlsepar alkali kala-kala ana nanging cacah sithik. Pundhungan pèlsepar-kwarsa sajeroning watu andhèsit lan watu gunung geni liyané ana kapacak ing dhiagram QAPF.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ Blatt, Harvey and Robert J. Tracy, 1996, Petrology, Freeman, ISBN 0-7167-2438-3[page needed]