Candhi Karangnangka

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Candhi Karangnangka yaiku candhi saka agama Hindu. Candhi iki digawé saka watu andhésit. Mapan ana ing Klathèn, Jawa Tengah. Ukurané kurang luwih 9 m × 9 m, kanthi dhuwur kurang luwih 0,50 m. Candhi Karangnangka digawé ing abad kaping 8-9 Masèhi.[1]

Ing sakiwa-tengené candhi isih akèh turahan bata kang biyén digunakaké kanggo mbangun Candhi Karangnangka. Ing plataran Candhi Karangnangka isih ana fragmen murti pérangan weteng samengisor kanthi wujud lungguh sila karo èpèk-èpèking tangan ana ing dhuwur dhengkul. Ing sisih wétan candhi ana sumber banyu bening kang digawé blumbang. Ing pérangan ngisor blumbang kagawé saka watu-watu ing jaman samana kang digunakaké kanggo pondhasi blumbang.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Sedyawati, Edi, 1938-; Indonesia. Direktorat Pelestarian Cagar Budaya dan Permuseuman,. Candi Indonesia (ed. Cetakan pertama). [Jakarta]. ISBN 9786021766934. OCLC 886882212.