Munggah wuwungan: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎Slametan lan syukuran: ganti isi, replaced: seliyane → saliyané
(éjaan, replaced: mbangun → yasa (2))
(→‎Slametan lan syukuran: ganti isi, replaced: seliyane → saliyané)
 
==Slametan lan syukuran==
Upacara iki sejatine upacara kanggo [[syukuran]] amarga seneng umah sing dibangun wis nduwé wuwungan dadi sedela manèh wis bisa dipanggoni lan ora bakalan kudhanan lan kepanasan. Puncak acarane ya iku [[kendhuren]], mliginé kanggo tukang-tukang sing yasa umah lan tangga-tangga cedhak umah sing dibangun. Acara ditutup karo [[ndonga]] bareng sing dipimpin [[ulama]]. Biasane acara kendhuren munggah wuwungan iki diselenggara'ake awan utawa bubar [[shalet dhuhur]], dadi seliyanesaliyané kanggo mangan awan tukang-tukange uga jamaah lan ulama sing metu saka [[masjid]] utawa [[langgar]] bisa langsung mèlu lan baline nggawa tentengan [[besek]].
 
==Sesajen==
352.737

besutan

Menu navigasi