Corazon Aquino: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gedhéné ora owah ,  5 taun kepungkur
→‎top: éjaan using AWB
c (→‎top: éjaan using AWB)
(→‎top: éjaan using AWB)
 
'''Cory Aquino''' inggih punika Presiden wadon ingkang nomer setunggal ing [[Filipina]].<ref name="buku1">{{id}}Syaelendra. ''Seri Wanita Legendaris Paling Berpengaruh di Dunia''. Penerbit :Cipta Media Binanusa (kaca 45)</ref> Panjenengane inggh punika garwanipun [[Benigno Aquino]], Jr.<ref name="buku2">{{id}}Syaelendra. ''Seri Wanita Legendaris Paling Berpengaruh di Dunia''. Penerbit :Cipta Media Binanusa (kaca 39)</ref> Nama aslinipun Cory inggih punika Corazon Sumulong Cojuangco.<ref name="buku3">{{id}}Syaelendra. ''Seri Wanita Legendaris Paling Berpengaruh di Dunia''. Penerbit :Cipta Media Binanusa (kaca 37)</ref> Miyos ing tanggal 25 Januari 1933.<ref name="buku3"/> Panjenengane putra ingkang nomer sekawan, saking enem sedulur kandung.<ref name="buku3"/> Ramanipun, Jose Cojuangco, Sr.<ref name="buku3"/> Asalipun saking Tarlac lan ibunipun, Demetria utawi asring dipuntimbali Metring Sumulong saking Rizal.<ref name="buku3"/>
Tahun 1946 sedayasadaya keluwarganipun Cory pindah wonten [[Amérika Sarékat]].<ref name="buku4">{{id}}Syaelendra. ''Seri Wanita Legendaris Paling Berpengaruh di Dunia''. Penerbit :Cipta Media Binanusa (kaca 38)</ref> Wonten ing [[Amerika Serikat]] piyambakipun mlebet Ravenhill Academy ing Philadelphia.<ref name="buku4"/> Nanging, Banjur Cory ngelajengaken ing Notre Dame Convent School ing New York.<ref name="buku4"/>
Wonten ins SMTA Cory mulai remen marang basa [[perancis]].<ref name="buku4"/> Rikala mlebet Mount St. Vincent College ing New York, bidang kuliah utama ingkang dipendhet [[matematika]], lan bidang kuliah minoripun Basa Perancis.<ref name="buku4"/> Supados boten mendhet mata kuliah fisika, piyambakipun nggantos Basa [[Perancis]] dados bidang kuliah utama, lan matematika minor.<ref name="buku4"/> Tahun 1953 piyambakipun lulus sarjana muda.<ref name="buku4"/>
Tanggal 11 Oktober 1954, Cory nikah kaliyan Benigno “Ninnoy” Aquino.<ref name="buku2"/> Senajan yuswanipun taksih sepantaran kaliyan Cory (24 tahun), ananging sapunika Aquino sampun terkenal mawi paraban “Anak Ajaib” ing jurnalistik lan pulitik.<ref name="buku2"/> Piyambakipun kekalih nikah ing Gereja Our lady of Sorrow ing Pasay city.<ref name="buku2"/>
Kampanye tahun 1984 dados gladhen sesorah kagem Cory.<ref name="buku7">{{id}}Syaelendra. ''Seri Wanita Legendaris Paling Berpengaruh di Dunia''. Penerbit :Cipta Media Binanusa (kaca 44)</ref> Menawi padhatanipun kaliyan Ninoy rumiyin, piyambakipun ajrih sanget caket-caket podium, nanging saiki piyambakipun purun mminggah panggung lan sesorah senajan boten dangu.<ref name="buku7"/>
Pemilihan tahun 1984 uga maringi katah pengalaman lan piwulang enggal kagem Cory.<ref name="buku7"/> Sawijining dinten rikala nembe miwiti sesorah ing daerah Zambale, wonten gerimis.<ref name="buku7"/>
Lajeng piyambakipun dadosaken cepet sesorahipun.<ref name="buku7"/> Cory ngendika marang pendukungipun bilih piyambakipun boten purun piyambakipun sedayasadaya gerah amargi kudanan saengga boten saged mariki swantenipun.<ref name="buku7"/> Ananging para pendukungipun boten purun, piyambakipun sedayasadaya taksih pengen midangetaken sesorahipun Cory senajan jawahipun saya deres.<ref name="buku7"/>
Kados ingkang kula lan panjenengan mangertosi, pungkasanipun Cory kapilih dados Presiden Wadon ingkang sepisan ing nagara [[Filipina]] lan ingkang dados wakilipun inggih punika Salvador Laurel.<ref name="buku1"/>
 
352.737

besutan

Menu navigasi