Mile 22

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mile 22
Disutradarani Peter Berg
Diprodhuseri
Diskénariyoni Lea Carpenter
Carita déning
Dibintangi
Dimusiki Jeff Russo
Sinématografi Jacques Jouffret
Dibesut déning
  • Colby Parker Jr.
  • Melissa Lawson Cheung
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning STXfilms
Tanggal metu
  • Agustus 17, 2018 (2018-08-17) (Amerika Serikat)
  • Agustus 21, 2018 (2018-08-21) (Indonesia)
Nagara Amerika Serikat
Indonesia
Basa Inggris

Mile 22 ngggih punika filem laga saking Amérikah Sarékat lan Indonesia ingkang dipundamel taun 2018. Filem punika kaarahaken déning Peter Berg.[1] Wondéné para juru paraga ingkang kapracaya maragani filem punika antawisipun Mark Wahlberg, John Malkovich, Lauren Cohan, Iko Uwais, lan Ronda Rousey. Filem punika kapirsan kaping pisan ing surya 17 Agustus 2018, dipunundur kalih peken saking wekdal ingkang sampun katetepaken sadèrèngipun, nggih punika surya 3 Agustus 2018. Nanging wonten Indonesia, filem punika kagiyaraken ing surya 21 Agustus 2018.

Juru paraga[besut | besut sumber]

Panggiyaran[besut | besut sumber]

Film punika sejatosipun badhé dipungiyaraken ing surya 3 Agustus 2018,[5] nanging pungkasanipun dipunundur kalih peken saking wekdal ingkang sampun katetepaken, dumugi Dinten Kamardikan Republik Indonesia 17 Agustus.[6] Lajeng, wonten Indonesia, filem dipunundur malih dumugi surya 21 Agustus 2018.[7] Lembaga Sensor Film nggolongaken bilih filem punika saget dipunpirsani para pamirsa wiwit yuswa pitulas taun.[8]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Shanley, Patrick (13 Februari 2018). "Mark Wahlberg Action Film 'Mile 22' Gets July Release". The Hollywood Reporter. Dijupuk 25 Februari 2018.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)
  2. "Check out the first images and poster for Mark Wahlberg's Mile 22". joblo.com. Dijupuk 7 Mei 2018.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  3. a b c Crow, David (28 Juni 2018). "Mile 22 Trailer, Release Date, Cast, Story Details, and Set Visit". Den of Geek. Dijupuk 2 Juli 2018. 
  4. http://koreajoongangdaily.joins.com/news/article/article.aspx?aid=3048287
  5. Rura, Cecylia (16 Mei 2018). "Film "Hollywood" Iko Uwais Tayang 3 Agustus 2018". Metro TV News. Dijupuk 19 Juli 2018.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
  6. Zahrotustianah (30 Juni 2018). "Aksi Berdarah-darah Iko Uwais di Trailer Kedua Film Mile 22". Viva. Dijupuk 19 Juli 2018. 
  7. Wirastama, Purba (16 Agustus 2018). "Mile 22, Film Terbaru Iko Uwais Rilis di Indonesia 21 Agustus". Metro TV News. Dijupuk 20 Agustus 2018.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  8. Daftar Sensor. Lembaga Sensor Film. 8 Agustus 2018. Diakses 20 Agustus 2018. Petunjuk: Ketik "Mile 22" pada kolom "Judul", klik "Tampilkan", kemudian klik tombol bergambar kertas yang terletak di sebelah kanan untuk mengetahui keputusan lengkap.

Pranala njawi[besut | besut sumber]