Midnight in Paris

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Midnight in Paris
250px
Poster film Midnight in Paris
DisutradaraniWoody Allen
DiprodhuseriLetty Aronson
Stephen Tenenbaum
Jaume Roures
DiskénariyoniWoody Allen
DibintangiOwen Wilson
Kathy Bates
Marion Cotillard
Rachel McAdams
Adrien Brody
Michael Sheen
Carla Bruni
DimusikiStephane Wrembel
SinématografiDarius Khondji
Dibesut déningAlisa Lepselter
Perusahaan
prodhuksi
Gravier Productions
Mediapro
Versátil Cinema
Televisió de Catalunya
Dibabar déningSony Pictures Classics
Tanggal metu
  • Mèi 11, 2011 (2011-05-11) (Festival Film Cannes)
  • Mèi 20, 2011 (2011-05-20) (terbatas di Amerika Serikat)
  • Juni 10, 2011 (2011-06-10) (secara luas di Amerika Serikat)
Suwéné
94 menit[1]
NagaraAmerika Serikat
BasaBahasa Inggris
Rantaman$17 juta[2]
Kalarisan$151.119.219[2]

Midnight in Paris yaiku film fantasi komedi romantis Amerika Serikat sing disutradarani dening Woody Allen lan digawé dening Letty Aronson, Stephen Tenenbaum lan Jaume Roures. Naskah film iki ditulis dening Woody Allen. Owen Wilson, Kathy Bates, Marion Cotillard, Rachel McAdams, Adrien Brody, Michael Sheen lan Carla Bruni .

Film Midnight in Paris wiwit ditayangke ing Festival Film Cannes ing 11 Mei 2011 [3] lan dirilis ing Amerika Serikat tanggal 20 Mei 2011 kanthi winates lan wiwit 10 Juni 2011 ingkang ditayangke ing liyane.[4] Film iki entuk komentar apik saka juru kritik.

Juru Paraga[besut | besut sumber]

  • Owen Wilson minangka Gil Pender
  • Rachel McAdams minangka Inez
  • Kurt Fuller minangka John, bapak Inez
  • Mimi Kennedy minangka Helen, ibu Inez
  • Michael Sheen minangka Paul Bates
  • Nina Arianda minangka Carol Bates
  • Carla Bruni minangka panuntun museum
  • Yves Heck minangka Cole Porter
  • Alison Pill minangka Zelda Fitzgerald
  • Tom Hiddleston minangka F. Scott Fitzgerald
  • Corey Stoll minangka Ernest Hemingway
  • Sonia Rolland minangka Josephine Baker
  • Daniel Lundh minangka Juan Belmonte
  • Thérèse Bourou-Rubinsztein minangka Alice B. Toklas
  • Kathy Bates minangka Gertrude Stein
  • Marcial Di Fonzo Bo minangka Pablo Picasso
  • Marion Cotillard minangka Adriana
  • Léa Seydoux minangka Gabrielle
  • Emmanuelle Uzan minangka Djuna Barnes
  • Adrien Brody minangka Salvador Dalí
  • Tom Cordier minangka Man Ray
  • Adrien de Van minangka Luis Buñuel
  • Serge Bagdassarian minangka Detektif Duluc
  • Gad Elmaleh minangka Detektif Tisserant
  • David Lowe minangka Thomas Stearns Eliot
  • Yves-Antoine Spoto minangka Henri Matisse
  • Laurent Claret minangka Leo Stein
  • Vincent Menjou Cortes minangka Henri de Toulouse-Lautrec
  • Olivier Rabourdin minangka Paul Gauguin
  • François Rostain minangka Edgar Degas
  • Karine Vanasse minangka bocah wadon ing Belle Époque
  • Michel Vuillermoz minangka raja ing Versailles
  • Catherine Benguigui minangka hostess Maxim
  • Audrey Fleurot minangka pesta tamu sing diundang
  • Guillaume Gouix minangka pesta tamu sing diundang

Tanggepane Juru Kritik[besut | besut sumber]

Film Midnight in Paris entuk entuk komentar apik saka juru kritik. Adhedhasar Tomat Rotten, film nduweni rating 93%, adhedhasar 210 komentar, kanthi rating rata-rata 7.8 / 10.[5] Adhedhasar Metacritic, film entuk skor 81 saking 100, adhedhasar 40 kritik, nuduhake "pangenalan universal".[6]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Midnight In Paris (12)". British Board of Film Classification. September 2, 2011. Retrieved January 10, 2012.
  2. a b "Midnight in Paris (2011)". Box Office Mojo. Retrieved February 20, 2018.
  3. Leffler, Rebecca (February 2, 2011). "Woody Allen's Midnight in Paris to Open Cannes Film Festival". The Hollywood Reporter. Retrieved February 2, 2011.
  4. "Adrien Brody Enjoys Midnight In Paris". Majalah Empire. May 17, 2010. Retrieved March 18, 2011.
  5. "Midnight in Paris (2011)". Rotten Tomatoes. Retrieved February 20, 2018.
  6. "Midnight in Paris reviews". Metacritic. Retrieved February 20, 2018.

Pranala njaba[besut | besut sumber]