Memil-buchimgae

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Memil-buchimgae
Korean buckwheat pancake-Memiljeon-01.jpg
JinisBuchimgae
Panggonan asalKorea
Tlatah utawa prajaGangwon
Woworan pokokBuckwheat, vegetables or kimchi
Panganan sairibBlini, Kaletez
Buku masakan: Memil-buchimgae  Médhia: Memil-buchimgae

Memil-buchimgae ( Hangul메밀부침개 ) utawa pancake soba minangka macem-macem buchimgae, utawa pancake Korea . Yaiku panganan kaya crepe digawe saka adonan soba lan kubis napa sing tipis. [1]

Adonan disiyapake kanthi nyampur glepung soba lan banyu kanthi konsistensi tipis. Kadhangkala tepung gandum utawa pati cilik bisa ditambahake amarga soba duwe unsur lem kurang. Kanthi cara tradisional, soba sing dicampur karo banyu digiling nganggo watu panggilingan lan adonan ditapis nganggo ayak . [2] Adonan sing disaring masak ing sodang (소당) sing tutup saka sot (솥, panci gedhe tradisional) lan digunakake kanggo nggoreng . Saperangan bagéyan vertikal nyuwek salted napa Gobis lan brambang sing sijine ing sodang digawe panas, lan giliran wis disiram saka wates sing. [3] Kimchi ora nguntungke bisa diganti karo kubis. Nalika nggawe memilbuchimgae, adonan kudu diwutahake kanthi tipis amarga memilbuchimgae sing kenthel dianggep kurang enak. [4] Minyak perilla digunakake kanggo masak sajian kasebut.

Memilbuchimgae

Referensi[besut | besut sumber]

  1. 억새, 갈대 명승지와 함께하는 '맛기행' ②강원 정선 [A 'gastronomic travel' with the reed and purple maiden silvergrass spot: 2. Gangwon Jeongseon]. Ilyo Sisa (ing basa Korea). 10 October 2016. Dibukak ing 8 December 2016.
  2. 평창시장(평창5일장) . Korea Tourism Organization.
  3. Lee Cheol-won (이철원) (2006-10-06). 메밀부치기 빠지면 차례상 아이래요 . Ohmynews.
  4. 메밀전 . 디지털강릉문화대전.