Meme internèt

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Conto makro gambar, jinis meme internèt kang lumrah ing taun 2000-an

Meme internèt (/mm/ MEEM) yaiku cuplikan gambar, GIF, utawa vidhéo saka acara TV, filem, lan sapanunggalané kang dibesut utawa gawéané dhéwé kang sumebar lumantar internèt. Meme iku kerep disebaraké liwat médhia sosial lan mligi kanggo guyonan warganèt. Istilah basa Inggris meme diciptakaké déning Richard Dawkins nalika tahun 1976 lumantar bukuné kang asesirah The Sefish Gene.[1][2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Watercutter, Angela; Ellis, Emma Grey (4 Januari 2018). "The WIRED Guide to Memes". Wired. Dibukak ing 17 Agustus 2021.
  2. Dawkins, Richard (1989). The Selfish Gene (2 ed.). Oxford University Press. p. 192. ISBN 978-0-19-286092-7. Diarsip saka asliné ing 16 Maret 2015. Dibukak ing 17 Agustus 2021. We need a name for the new replicator, a noun that conveys the idea of a unit of cultural transmission, or a unit of imitation. 'Mimeme' comes from a suitable Greek root, but I want a monosyllable that sounds a bit like 'gene'. I hope my classicist friends will forgive me if I abbreviate mimeme to meme. If it is any consolation, it could alternatively be thought of as being related to 'memory', or to the French word même. It should be pronounced to rhyme with 'cream'.