Melba persik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Peach Melba
Peach Melba.jpg
JinisDessert
DigawéAuguste Escoffier
Woworan pokokPeaches, raspberry sauce, vanilla ice cream
Buku masakan: Peach Melba  Médhia: Peach Melba

Peach Melba (basa Prancis: pêche Melba , pocapan[pɛʃ mɛl.ba] ) minangka salah sawijining olahan jinis panganan mulut peach lan saos raspberry kanthi es krim vanilla . Iki digawe ing taun 1892 utawa 1893 dening koki Prancis Auguste Escoffier ing Savoy Hotel, London, kanggo ngurmati soprano Australia Nellie Melba . [1] [2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Melba". Larousse Gastronomique (Rev. Sub. ed.). New York City, New York: Clarkson Potter. 2001-10-02. p. 733. ISBN 978-0609609712.
  2. Avey, Tori. "Opera, Escoffier, and Peaches: The Story Behind the Peach Melba", August 22, 2012, accessed 9 April 2015