Melamina

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Artikel iki ngenani senyawa kimia sing jenengé melamina. Istilah "melamina" uga dipigunakaké kanggo ngrujuk marang resin melamina, ya iku plastik sing digawé saka melamina lan formaldehida. Bedakna uga karo melanin, pigmen sing ditemokaké ing kulit lan rambut.
Melamina[1]
ImageFileL
ImageFileR
Jeneng Sistematis 1,3,5-Triazina-2,4,6-triamina
Jeneng liya Sianurotriamida
Sianurotriamina
Sianuramida
Identifikasi
Nomor CAS [108-78-1]
PubChem 7955
SMILES Nc1nc(N)nc(N)n1
Sifat
Rumus molekul C3H6N6
Massa molar 126,12 g/mol
Panampilan Putih padhet
Densitas 1574 kg/m3
Titik leleh

350 °C, 623 K, 662 °F

Titik umob

Menyublim

Kelarutan dalam air 3,1 g/l (20 °C)
Kajaba dinyatakaké suwaliké, data ing dhuwur lumaku
ing kaanan standar (25 °C, 100 kPa)

Sangkalan lan referensi

Melamina[2] iku senyawa basa organik kanthi rumus kimia C3H6N6 lan nduwèni jeneng IUPAC 1,3,5-triazina-2,4,6-triamina. Melamina mung sethithik larut ing banyu.

Melamina iku trimer saka sianamida, lan kayadéné sianamida, melamina ngandhut 66% nitrogen (miturut massa). Melamina minangka metabolit saka siromazina, sajinis pestisida. Melamina kabentuk jroning tubuh mamalia sing ngonsumsi siromazina.[3] Dilapuraké uga siromazina diowahi dadi melamina jroning tetanduran.[4][5]

Sintesis[besut | besut sumber]

Melamina pisanan disintesis déning Liebig ing taun 1834. Jroning produksi awal, kalsium sianamida diowahi dadi disiandiamida, banjur dipanasaké ing sadhuwuring titik leburé kanggo ngasilaké melamina. Nanging, ing zaman saiki, akèh-akèhé pabrik industri migunakaké uréa kanggo ngasilaké melamina liwat reaksi mangkéné

6 (NH2)2CO → C3H6N6 + 6 NH3 + 3 CO2

Pisanan, urea kaurai dadi asam sianat jroning reaksi endotermik: (NH2)2CO → HCNO + NH3. Banjur asam sianat ngalami polimerisasi mbentuk melamina lan karbon dioksida: 6 HCNO → C3H6N6 + 3 CO2. Reaksi kapindho ya iku eksotermik, nanging kabèh prosès reaksi duwèni sifat endotermik

Delengen uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ Merck Index, 12th Edition, 5853.
  2. ^ http://www.pusatbasa.diknas.go.id/glosarium/index.php?gloss_asing=melamine&gloss_indonesia=&jinis=contain&Bidang=all&infocmd=Cari>
  3. ^ Report on cyromazine of the European Medicines Agency
  4. ^ Lori 0. Lim, Susan J. Scherer, Kenneth D. Shuler, and John P. Toth. Disposition of Cyromazine in Plants under Environmental Conditions J. Agric. Food Chem. 1990, 38, 860-864 [1]
  5. ^ FAO report on cyromazine

Pranala jaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Melamina&oldid=1000674"