Maulana Hasanuddin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Maulana Hasanuddin
Maulana Hasanuddin of Banten.jpg
Sultan Banten
Panjenengan1552–1570
LeluhurSunan Gunung Jati (sultan Cirebon)
PanerusMaulana Yusuf
Surud1570
Kasultanan Banten
AstanaMasjid Agung Banten
PutraMaulana Yusuf
Pangeran Sunyararas
Wangsaid:Azmatkhan
BapaSunan Gunung Jati
IbuNyi Kawunganten
AgamaSunni Islam

Maulana Hasanuddin iku kang dadi cikal bakalé Kasultanan Banten. Dhèwèké uga diarani Pangeran Sabakingkin lan nyekel panguwasa ing laladan Banten ing antarané taun 1552 - 1570.

Biografi[besut | besut sumber]

Adhedhasar Sajarah Banten, Maulana Hasanuddin iku putra saka Sunan Gunung Jati.[1] Bebarengan karo Karajaan Demak, Maulana Hasanuddin mèlu nelukaké Pelabuhan Kelapa udakara taun 1527. Nalika iku, pelabuhan mau isih dadi pelabuhan utama saka Karajan Sundha.

Sabanjuré, wewengkoné sumrambah tekan Lampung kanggo nguwasani asil tetanèn wujud mrica. Nalika iku, diadegaké bètèng Surosowan lan dadi kutharaja sawisé Banten madeg dadi karajan dhéwé.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Hasan Muarif Ambary, Jacques Dumarçay, (1990), The Sultanate of Banten, Gramedia Book Pub. Division, ISBN 979-403-922-5