Marlina si Pembunuh dalam Empat Babak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Marlina: The Murderer in Four Acts (Marlina si Pembunuh dalam Empat Babak) ya iku filem crita Indonésia kang dirilis ing 16 Novèmber 2017. Filem iki dilakokaké déning Marsha Timothy. Filem iki bakal dibabar ing 18 nagara, kalebu Amérika Sarékat, Kanadha, lan nagara-nagara liya ing Éropah lan Asia Kidul-Wétan.

Ringkesan[besut | besut sumber]

Ing padang sabana Sumba, Indonésia, ana sakumpulan rampok cacah pitu menyang omahé randha jenengé Marlina (Marsha Timothy). Perampok iku ngancem nyawa, bandha lan uga pakurmatané Marlina ing ngarepé bojoné kang wis dadi mumi, lungguh ing pojok kamar.

Dina sabanjuré ing lelampahan ing panelusuran kanggo golèk kaadilan lan panebusan, Marlina nggawa sirah saka bos perampok, Markus (Egy Fedly), kang dhèwèké penggal wengi iku. Marlina banjur ketemu Novi (Dea Panendra) kang nunggu kalairan bayiné lan Franz (Yoga Pratama) kang kepéngin sirahé Markus iku bali. Markus kang ora nduwèni sirah iku uga mlaku ngetutaké Marlina.

Paraga[besut | besut sumber]

  • Marsha Timothy minangka Marlina
  • Dea Panendra minangka Novi
  • Yoga Pratama minangka Frans
  • Egy Fedly minangka Markus

Promosi[besut | besut sumber]

Cinefondation L'atelier, pasar proyèk kang dadi bagéan saka Cannes Film Festival milih Marlina The Murderer in Four Acts, proyèk filem paling anyar saka direktur saka sutradhara Indonesia Mouly Surya minangka salah siji saka 15 proyèk filem saka sadonya kang golèk mitra co-production, agèn sales, lan panyebaran internasional. L'atelier ya iku bagéan penting kang ora kepisah saka festival filem kang paling bergengsi ing donya iki. Taun iki tandha kaping 60 festival kang dianakaké ing Perancis bagéan kidu iki. Mouly Surya dadi salah sijiné sutradhara kang kepilih saka Asia Kidul-wétan iki.

Crita Marlina The Murderer in Fpur Acts iki ditulis déning Mouly Surya lan Rama Adi nganggo idé crita saka Garin Nugroho. Filem iki diprodhuksi déning Rama Adi lan Fauzan Zidni. Omah prodhuksi Cinesurya Pictures kerja bareng karo Kaninga Pictures ing proyèk iki nganggo visi kang padha kanggo ngasilaké filem Indonesia kang nduwèni kuaitas. Proyèk Marlina The Murderer in Four Acts sadurungé klebu sèlèksi Aian Project Market (APM) ing Busan International Film Festival 2015 uga kepilih dadi salah sijiné saka kang nerima Next Masters Support Program saka ajang Talents Tokyo 2015.

Marlina The Murderer in Four Acts ya iku filem Indonesia kang pisanan olèh subsidi saka loro kementerian Luar Negeri lan Kementrian Kebudayaan lan Pendidikan Perancis lewat Cinemas du Monde lan Pusat sinema CNC, Institut Francais.[1]

Festival Filem Internasional[besut | besut sumber]

Sadurungé disetel ing Indonesia, Marlina The Murderer in Four Acts  ditampilaké ing macem-macem festival filem internasional. Film iki diputer pisanan ing Directors Fortnight Festival Film Cannes 2017[2]. Kajaba iku, Marlina The Murderer in Four Acts uga klebu ing seleksi New Zealand International Film Festival lan Melbourne Film Festival uga Toronto International Film Festival

Pagiyaran[besut | besut sumber]

Dhaptar tanggal rilis lan distributor ing sawetara negara
Nagara Judhul lokal Tanggal kababar Klasifikasi saka umur Ref
 Indonésia Marlina si Pembunuh dalam Empat Babak 16 Novèmber 2017 17+ [3]
 Malaysia Marlina Si Pembunuh Dalam Empat Babak 8 Maret 2018 18
 Singapura Marlina: The Murderer in Four Acts M18


Penghargaan[besut | besut sumber]

Penghargaan Tanggal Kategori Panampa/Nominasi Asil Ref.
Festival Film Sitges 14 Oktober 2017 Aktris Terbaik Marsha Timothy Menang [4]
AFI Fest 17 Nopember 2017 World Cinema Marlina Si Pembunuh dalam Empat Babak Nominasi [5]
Penghargaan Layar Asia Pasifik 23 Nopember 2017 Achievement in Directing Mouly Surya Nominasi [6]
Tokyo FILMeX 25 Nopember 2017 Grand Prize Marlina Si Pembunuh dalam Empat Babak Menang [7]
Penghargaan Maya 16 Desember 2017 Best Cinema Film Marlina Si Pembunuh dalam Empat Babak Menang [8]
Best Cinematography Yunus Pasolang Menang
Best Art Direction Frans Paat Menang
Best Film Score Zeke Khaseli, Yudhi Arfani Menang
Best Actress Dragon Award Marsha Timothy Menang
Festival Film Göteborg 4 Februari 2018 Dragon Award Best International Film Marlina Si Pembunuh dalam Empat Babak Nominasi [9]
Asian Film Awards 17 Maret, 2018 Best Actress Marsha Timothy Nominasi [10]
Sinematografi Terbaik
Yunus Pasolang Nominasi
Rancangan Produksi Terbaik Frans Paat Nominasi
Suara Terbaik Khikmawan Santosa Nominasi
Festival Film Indonesia 9 Desember 2018
Film Cerita Panjang Terbaik Marlina si Pembunuh dalam Empat Babak Menang [11][12]
Sutradara Terbaik Mouly Surya Menang
Pemeran Utama Wanita Terbaik Marsha Timothy Menang
Peran Pendukung Wanita Terbaik Dea Panendra Menang
Penulis Skenario Asli Terbaik Mouly Surya dan a Adi Menang
Pengarah Sinematografi Terbaik Yunus Pasolang Menang
Penata Musik Terbaik Zeke Khaseli lan Yudhi Arfani Menang
Penata Suara Terbaik Khikmawan Santosa lan Yusuf A Patawari Menang
Penyunting Gambar Terbaik Kelvin Nugroho Menang
Pengarah Artistik Terbaik Frans XR Paat Menang
Penata Efek Visual Terbaik Danny S. Kim lan Teguh Raharjo Nominasi
Penata Busana Terbaik Meutia Pudjowarsito Nominasi
Penata Rias Terbaik Didin Syamsudin Nominasi
Pemeran Pendukung Pria Terbaik Egy Fedly & Yoga Pratama Nominasi

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ""Marlina si Pembunuh dalam Empat Babak" akan tayang di 18 negara - ANTARA News". Antara News (ing basa Indonesia). Dijupuk 2017-10-01. 
  2. "Film karya Mouly "Marlina" dapat pujian di Festival Film Cannes - ANTARA News". Antara News (ing basa Indonesia). Dijupuk 2017-10-01. 
  3. Saraswati, Dyah Paramita (25 September 2017). "'Marlina si Pembunuh dalam Empat Babak' Tayang di Bioskop 16 November". Detik. Dijupuk 10 Desember 2018.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  4. "The Fantastic Fable Jupiter's Moon Wins Sitges 2017". Sitges Film Festival. 14 October 2017. Dijupuk 25 June 2018. 
  5. Ramos, Dino-Ray (25 October 2017). "AFI Fest Announces Films In World Cinema, Midnight, Youth and Family Sections". Deadline Hollywood (Penske Business Media). Dijupuk 25 June 2018. 
  6. "Nominations Announced for 11th Asia Pacific Screen Awards". Asia Pacific Screen Awards. 13 October 2017. Dijupuk 25 June 2018. 
  7. Schilling, Mark (25 November 2017). "Indonesia’s ‘The Seen and Unseen,’ ‘Marlina’ Share Tokyo FILMeX Grand Prize". Variety (Penske Business Media). Dijupuk 25 June 2018. 
  8. News Desk. "‘Marlina,’ ‘Pengabdi Setan’ dominate Piala Maya 2017", 19 Dhésèmber 2017. Diaksès 25 Juni 2018.
  9. "Dragon Award Best International Film". Göteborg Film Festival. 4 February 2018. Dijupuk 25 June 2018. 
  10. "12th Asian Film Awards – Nominees 2018". Asian Film Awards. 11 January 2018. Dijupuk 25 June 2018. 
  11. "Daftar Lengkap Peraih Piala Citra FFI 2018". 9 Desember 2018. Dijupuk 10 Desember 2018.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)
  12. Novirdani, Liza (10 November 2018). "Daftar Lengkap Nominasi Festival Film Indonesia 2018". Dijupuk 10 Desember 2018.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)