Mark McGrath

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mark McGrath
Mark McGrath.jpg
Mark nalika manggung bareng Sugar Ray
Pratélan latar wuri
Jeneng lair Mark Sayers McGrath
Lair (1968-03-15) Maret 15, 1968 (umur 51)
Hartford, Connecticut
Saka Newport Beach, California, United States
Génre Alternative rock, pop rock, punk rock, alternative metal
Pakaryan Musisi, Penyanyi, television host
Piranti Vokal, Gitar
Mangsa akarya 1986-saiki
Sing magepokan Sugar Ray, The Wondergirls, Shania Twain

Mark McGrath utawa Mark Sayers McGarth (minangka jeneng lair) ya iku vokalis saka band Alternatif Rock, Sugar Ray. Mark lair tanggal 15 Maret 1968 ing kutha Hartford, Connecticut, Amérikah Sarékat. Dhèwèké miwiti dadi pènyanyi lan juru main musik nalika sekolah ing Corona Del Mar High School. Mark gadhah garwa Carin Kingsland nalika tanggal 24 September 2012 [1]. Dhèwèké gadhah anak kembar ya iku Lydon Edward lan Hartley Grace, lair nalika 29 April 2010 [2].

Dadi Musisi[besut | besut sumber]

Mark McGrath miwiti dadi penyanyi wiwit SMA. Dhèwèké wujud band kanthi aran Shrinky Dinx (saiki dadi Sugar Ray karo Murphy Karges). Banjur Rodney Sheppard lan Stan Frazier saka band The Tories gabung banjur band iki ganti jeneng dadi Sugar Ray. Ing band iki dhèwèké akèh pagawéyané. Salah sawijiné ya iku gawé lagu populèr saka Sugar Ray, ya iku Every Morning kang éntuk panghargyaan [3]. McGrath dadi salah sawijininé wong kang éntuk panghargyaan "Rocker Seksi" nalika taun 1998 karo People Magazine [4]. Dhèwèké uga dadi samak ing majalah Rolling Stone Magazine lan Spin Magazine. McGrath uga sesambungan karo Shania Twain (penyani Country) amarga nandhangi vokal lan ngisi vokal ing lagu Party For Two. Dhèwèké uga gabung ing band supergrup The Wondergirls [5] karo vokalis Stone Temple Pilots, Scott Weiland, Ian Astbury saka The Cult, Shannon Leto saka 30 Seconds to Mars, Jay Gordon lan Ryan Shuck saka Orgy lan Julien-K, Doug Ardito saka Puddle of Mudd, Ken Andrews gitaris saka Failure, Martyn LeNoble bassis saka band Porno for Pyros, lan Troy Van Leeuwen saka Queens of the Stone Age [6]. Mark sapunika sampun magépokan asmané karo Sugar Ray. Ménawa wonten tiyang matur mbok bilih namung Mark ingkang manggung, iku arané inggih Sugar Ray [7]

Karir Tivi[besut | besut sumber]

McGrath uga dadi pambyawara ing salah sawijiné stasiun tivi, VH1 lan MTV. Acara kang digawakaké karo McGrath ya iku Extra [8]. Nanging nalika taun 2008, wulan Juli, McGrath metu saka acara iku, banjur mlebu manèh ing Sugar Ray kanggo fokus ing musik [9]. McGrath tau dadi bintang tamu juri ing American Idol nalika taun 2005. Dadi pambyawara ing Pussycat Dolls Present: The Search for the Next Doll [10] lan acara Pussycat Dolls Present: Girlicious. Uga dadi pambyawara ing acara Don't Forget the Lyrics nalika 2010. McGrath uga tau main ing acara dolanan ing tivi, ya iku Rock & Roll Jeopardy! ing stasiun VH1. Nalika final dolanan iku, dhèwèké adu karo Dave Mustaine saka band Megadeth lan Gary Dell'Abate saka The Howard Stern Show [11]. McGrath lan Sugar Ray tau manggung nalika ing adégan filem Scooby Doo, The Spooky Island.

Mark McGrath

Miwiti Tur Kapal[besut | besut sumber]

Nalika 14 Januari 2013, McGrath ngajak gabung fans saka Sugar Ray, ing tur kapal menyang Bahama. Ing kapal iku ana panggung musik kanggo manggung Sugar Ray, Smash Mouth, Gin Blossoms, Vertical Horizon, Crackers, lan Spin Doctors. Kapal siyar iku miwiti nglabuh ing Kepulaun Bahamas nalika 18-21 Oktober 2013 [12].

Catethan Suku[besut | besut sumber]

  1. "Mark McGrath nikah karo Carin Kingsland". People. September 24, 2012. Dijupuk 2013-02-24. 
  2. "Mark McGrath gadhah anak kembar asmane Lydon Edward lan Hartley Grace-People.com". Celebritybabies.people.com. Dijupuk 2013-02-24. 
  3. "Sugar Ray Coasts Low-Riding Groove For "Every Morning"". MTV News. 1999-01-26. Dijupuk 2013-02-24. 
  4. "Mark McGrath iku Rokstar Seksi". People. 1998-11-16. Dijupuk 2013-02-25. 
  5. "Bellow Empty Band – 1999". Below Empty. Diarsip saka asliné|archive-url= butuh |url= (pitulung) ing 2007-09-28. 
  6. Kaufman, Gil (2002-12-06). "Weiland damel supergrup". Rolling Stone. Wenner Media. Diarsip saka asliné|archive-url= butuh |url= (pitulung) ing 2007-12-27. 
  7. Situs Sugar Ray padha karo situs Mark McGrath
  8. Susman, Gary (2004-09-03). "'Extra' Work". ew.com. Dijupuk 2013-02-25. 
  9. Baxi, Shreya (2008-07-28). "Mario Lopez ganti host Extra". people.com. Dijupuk 2013-02-25. 
  10. Heffernan, Virginia (2007-03-06). "Pussycat Dolls". New York Times. Dijupuk 2013-02-25. 
  11. Warner Bros. Online. "ExtraTV.com: Mark McGrath". Telepixtvcgi.warnerbros.com. Dijupuk 2013-02-25. 
  12. [markmcgrathandfriendscruise.com "Mark McGrath miwiti tur kapal pésiar karo Sugar Ray"] Priksa gandra |url= (pitulung). Sugar Ray Web. 14 Januari 2013. Dijupuk 2013-02-25. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]