Marga T

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
novelipun Marga T

Marga Tjoa ingkang miyos ing Jakarta tanggal 27 Januari 1943 utawi ingkang misuwur kanthi nama Marga T. inggih salah satunggaling sastrawan ingkang aktip ngasilaken karya-karyanipun ing Indonésia. Namanipun dados pujangga wiwitan misuwur ing taun 1971 saking cariyosipun, Karmila ingkang salajengipun dipundamel buku saha filem.[1]

Riwayat Pagesanganipun[besut | besut sumber]

Wiwit alit, Marga T sampun remen nyerat. Karangan-karanganipun ing purwakanipun kapacak wonten ing majalah sekolahipun. Lajeng ing yuswa 21 taun piyambakipun kasil ngasilaken cariyos cekakipun ingkang sapisan kanthi irah-irahan 'Kamar 27, lajeng dipunsusul kaliyan dipunwedalaken bukunipun ingkang sapisan inggih kanthi irah-irahan, Rumahku ya iku Istanaku, satunggaling cariyos kanggé laré-laré ingkang dipuncithak ing taun 1969.[2] Minangka pujangga, Marga T inggih tiyang ingkang remen makarya kanthi tumemen. Saben dintenipun, piyambakipun nelasaken wekdal sekawan ngantos gangsal jam sadinten kanggé ngarang. Novelipun ingkang paling misuwur inggih kanthi irah-irahan “Sekuntum Nozomi” bukunipun ingkang medal kaping tiga ing taun 2004, ingkang nyariosaken tragedi Mèi 1998 ingkang ndadosaken kathah kurban mliginipun tiyang èstri keturunan Tionghoa.[3] Marga punika tiyang ingkang boten remen dipunkenl déning masarakat kathah. Piyambakipun inggih dados dhokter lulusan saking Universitas Trisakti, Jakarta. Awit saking punika, kathah novelipun ingkang nyariyosaken babagan medis.

Asiling Karya[besut | besut sumber]

Ngantos sak punika, Marga sampun medalaken 128 cariyos cekak kaliyan 67 buku kanggé lare-lare, novèl saha kempalan carkak. Ing ngandhap punika inggih tuladhanipun asiling karya saking Marga T:

  • Sekuntum Nozomi (buku satu hingga kelima)-(2002-2006)
  • Dibakar Malu dan Rindu (2003)
  • Dipalu Kecewa dan Putus Asa (2001)
  • Amulet dari Nubia (1999)
  • Dicabik Benci dan Cinta (1998)
  • Didera Sesal dan Duka (1998)
  • Matahari Tengah Malam (1998)
  • Melodi Sebuah Rosetta (1996)
  • Dikejar Bayang-bayang (1995)
  • Sepagi Itu Kita Berpisah (1994)
  • Rintihan Pilu Kalbuku (1992)
  • Seribu Tahun Kumenanti (1992)
  • Berkerudung Awan Mendung (1992)
  • Sonata Masa Lalu (1991)
  • Bukan Impian Semusim (1991)
  • Namamu Terukir di Hatiku (1991)
  • Pura di Kaki Langit (1990)
  • Petromarin (1990)
  • Waikiki Aloha: kumpulan satir (1990)
  • Kobra Papageno: Manusia Asap dari Pattaya (1990)
  • Kobra Papageno: Rahasia Kuil Ular (1989)
  • Di Hatimu Aku Berlabuh (1988)
  • Ketika Lonceng Berdentang: carita misteri (1986)
  • Kishi: buku kedua trilogi (1987)
  • Batas Masa Silam: Balada Sungai Musi (1987)
  • Oteba: buku katiga trilogi (1987)
  • Ranjau-ranjau Cinta (1987)
  • Sekali dalam 100 taun: kumpulan satir (1988)
  • Tesa (1988)
  • Sembilu Bermata Dua (1987)
  • Setangkai Edelweiss: sambungan Gema Sebuah Hati (1987)
  • Untukmu Nana (1987
  • Saskia: sebuah trilogi (1987)
  • Bukit Gundaling (1984)
  • Rahasia Dhokter Sabara (1984)
  • Saga Merah (1984)
  • Fatamorgana (1984)
  • Monik: sekumpulan carkak (1982)
  • Sebuah Ilusi (1982)
  • Lagu Cinta: kumpulan carkak (1979)
  • Sepotong Hati Tua (1977)
  • Bukan Impian Semusim (1976)
  • Gema Sebuah Hati (1976)
  • Badai Pasti Berlalu (1974)
  • Karmila (1971, dipundamel buku (1973)
  • Rumahku ya iku Istanaku (1969)

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. [1] Marga T. (dipunundhuh tanggal 21 Januari 2013)
  2. [2] Marga T (dipunundhuh tanggal 21 Januari 2013)
  3. Sekuntum Nozomi 3 oleh Marga T, Memperingati Sewindu Tragedi Mei 1998 (dipunundhuh tanggal 21 Januari 2013)