Marcel Griaule

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Marcel Griaule ya iku ahli antropologi saka Aisy-sur-Armaçon, Prancis, kalairan ing taun 1898[1][2]. Marcel iki naté sinau ing pawiyatan luhur École Nationale des Langues Orientales ing taun 1927. Sabanjuré ana ing École Pratique des Hautes Études ing taun 1933 lan Doctorat d’État, Université de Paris ing taun 1938[3][4]. Panlitian lapangan sing linakoni déning Marcel ya iku ana ing Ethiopia ing taun 1928, Mali lan Ethiopia ing taun 1931 nganti 1933, Sudan, Kamerun, Chad, Niger ing taun 1935, lan ing kolonial Prancis Sudan ing taun 1935[2]. Karya-karya akademis kang sinerat déning Marcel ya iku Les Masques Dogons (The Dogon Masks) ing taun 1938, Conversations with Ogotemmeli ing taun 1965, lan Le Renard pâle, ethnologie des Dogons (Pale Fox, Dogon Ethnology) ing taun 1954[1]. Marcel iki duwé pisumbangan ing èkspèdisi ètnografi ana ing wewengkon kolonial Prancis ing Afrika[2].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b Amit, Vered, (ed) (2004). Biographical dictionary of social and cultural anthropology. London: Routledge. k. 294. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  2. a b c Gérald., Gaillard, (2004). The Routledge dictionary of anthropologists. London: Routledge. k. 174. ISBN 020349900X. OCLC 56606384. 
  3. Tremblay, Jean-Marie (2005-02-02). "Marcel Griaule (1898-1956) ethnologue". classiques.uqac.ca. Dijupuk 2018-01-14. 
  4. Universalis‎, Encyclopædia. "MARCEL GRIAULE". Encyclopædia Universalis (ing basa Prancis). Dijupuk 2018-01-14.