Malam

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Tala tawon undhuhan, dibangun kanthi bahan malam

Malam ya iku lilin alami kang kaasilake déning tawon undhuhan saka genus Apis, ya iku saka talane. Lilin tawon kaasilake déning tawon buruh saka awake. Asline malam nduweni werna putih-bening nanging banjur malih warna dadi kuning utawa soklat amarga kecampuran propolis lan pollen.

Tawon undhuhan migunakake lilin kanggo gawé papan larvane, uga kanggo nyimpen madu lan pollen. LLilin tawon bisa leleh ing suhu watara 62-64 °C.

Pigunane malam[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Malam&oldid=987502"