Maggie Q

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Maggie Q
MaggieQSDCCJuly10.jpg
Maggie Q ing San Diego Comic-Con nalika taun 2010
Lair Margaret Denise Quigley
22 Mèi 1979 (umur 37)
Honolulu, Hawaii, AS
Pakarya Aktris
Taun akarya 1998–saiki

Margaret Denise Quigley utawa ditepungi mawa jeneng profésionalé Maggie Q, iku sawijining aktris Amérika Sarékat. Dhèwèké lair ing sasi Mei tanggal 22, taun 1979.[1] Aktingé kang pisanan ya iku nalika taun 2001, nalika dhèwèké meranaké karakter Zhen Lei ning film kang judulé Rush Hour 2 aktingé iku dadi akting paling tenar, ora namung iku, dheweké uga asring tampil ning bintang modhel fashion ning prodhuk.[1]

Sakdurungé Maqqie iku wanita keturunan Amerika lan Vietnam, luwih kondhang dadi bintang Hongkong sarta Asia Wetan tinimbang ning Hollywood.[1] Wis akeh film kang wis dibintangi déning dheweké, film-film kasebut digawé ning Hong Kong Hongkong bebarengan karo bintang Asia, kayata film-film kang judulé film Gen-Y Cops, Naked Weapon lan film Das Haus der Harmonie kang bintangi bebarengan karo Fann Wong, salah sijiné iku bintang akting saka Singapore.[1]

Saiki, Maggie anduweni pepenginan dadi bintang internasional.[1] Kiprahé diwujudaké kayata ning peran dadi Zhen Lei bebarengan karo aktor Tom Cruise, ning film kang judulé MISSION: IMPOSSIBLE III, nuli dilanjutaké mainaké peran bebarengan karo Bruce Willis mbintangi film aktion thriller, ning taun 2007 LIVE FREE OR DIE HARD.[1] Ora namung meranaké karakter-karakter ning film kayata film THE LEGENDARY 'TAI FEI', kang di rilis nalika taun 2000, AROUND THE WORLD IN 80 DAYS, dirilis nalika taun 2004, RICE RHAPSODY, kang dirilis nalika taun 2004 lan film-film liyané.[1]

Taun 2011, Maggie Q melebu nominasi vegetarian seksi se-Asia, bebarengan Kareena Kapoor, R.Madhavan, Nominjin, Blue Lan, Gao Yuanyuan, Barbie Hsu, Faye Wong, Shahid Kapur lan Louis Cheung ning ajang kasebut Faye Wong karo Shahid Kapur dadi pamenangé.[2]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g (id)biografi Maggie dipunaksès tanggal 11 Agustus 2011
  2. ^ (id)Berita Maggie dipununduh tanggal 11 Agustus 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Maggie_Q&oldid=990125"