Maggie Q

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Maggie Q
MaggieQSDCCJuly10.jpg
Maggie Q ing San Diego Comic-Con nalika taun 2010
Lair Margaret Denise Quigley
(1979-05-22) Mèi 22, 1979 (umur 38)
Honolulu, Hawaii, AS
Pakaryan Aktris
Taun aktif 1998–saiki

Margaret Denise Quigley utawa ditepungi mawa jeneng profésionalé Maggie Q, iku sawijining aktris Amérika Sarékat. Dhèwèké lair ing sasi Mèi tanggal 22, taun 1979.[1] Aktingé kang pisanan ya iku nalika taun 2001, nalika dhèwèké meranaké karakter Zhen Lei ning filem kang judhulé Rush Hour 2 aktingé iku dadi akting paling tenar, ora namung iku, dhèwèké uga asring tampil ning bintang modhel fashion ning prodhuk.[1]

Sadurungé Maqqie iku wanita keturunan Amérika lan Vietnam, luwih kondhang dadi bintang Hongkong sarta Asia Wétan tinimbang ning Hollywood.[1] Wis akèh filem kang wis dibintangi dhèwèké, filem-filem mau digawé ning Hong Kong Hongkong bebarengan karo bintang Asia, kaya ta filem-filem kang judhulé filem Gen-Y Cops, Naked Weapon lan filem Das Haus der Harmonie kang bintangi bebarengan karo Fann Wong, salah sijiné iku bintang akting saka Singapore.[1]

Saiki, Maggie duwé pepenginan dadi bintang internasional.[1] Kiprahé diwujudaké kaya ta ning peran dadi Zhen Lei bebarengan karo aktor Tom Cruise, ning filem kang judhulé MISSION: IMPOSSIBLE III, nuli dilanjutaké mainaké peran bebarengan karo Bruce Willis mbintangi filem aktion thriller, ning taun 2007 LIVE FREE OR DIE HARD.[1] Ora namung meranaké karakter-karakter ning filem kaya ta filem THE LEGENDARY 'TAI FEI', kang di rilis nalika taun 2000, AROUND THE WORLD IN 80 DAYS, dirilis nalika taun 2004, RICE RHAPSODY, kang dirilis nalika taun 2004 lan filem-filem liyané.[1]

Taun 2011, Maggie Q melebu nominasi vegetarian seksi se-Asia, bebarengan Kareena Kapoor, R.Madhavan, Nominjin, Blue Lan, Gao Yuanyuan, Barbie Hsu, Faye Wong, Shahid Kapur lan Louis Cheung ning ajang mau Faye Wong karo Shahid Kapur dadi pamenangé.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g biografi Maggie dipunaksès tanggal 11 Agustus 2011
  2. ^ Berita Maggie dipununduh tanggal 11 Agustus 2011