Madhuri Dixit

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Madhuri Dixit
MadhuriDixit.jpg
Madhuri Dixit on Nach Baliye (2007).
Lair Madhuri Shankar Dixit
(1967-05-15) 15 Mèi 1967 (umur 52)
Mumbai, Maharashtra, India
Pakaryan Actress
Taun aktif 1984–2002
2007–present
Bojo Dr Shriram Madhav Nene (1999–present)

Madhuri Dixit (माधुरी दीक्षित) (jeneng lair Madhuri Shankar Dixit lair ning tanggal (1967-05-15) 15 Mèi 1967 (umur 52)), ya iku artis saka India.[1] Dhèwèké saiki jumeneng ning Denver, Colorado, USA.[1] Madhuri miwiti aktingé liwat filem ABODH, filem kang dirilis ning taun 1984 namung meranaké dadi 'selintas lalu'.[1] Nanging, dhèwèké olèh pujian lan bisa diomong sukses ning filemé kang kaping pisananané.[1] Amarga kasuksesané ning filemé kang kaping pisan, dhèwèké olèh tawaran kanggo bintangi peran mligi ning filem kang judhulé TEZAAB, dirilis ning taun 1988.[1] Dhèwèké tambah sukses lan tambah kondhang ning masarakat.[1]

Tawaran kanggo merankaé peran mligi terus teka, kaya ta kasuksesané mainaké peran ning filem kang judhulé Ram Lakhan, dirilis nalika taun 1989, Parinda nalika taun 1989, Tridev nalika taun 1989, Kishen Kanhaiya nalika taun 1990, Dil nalika taun 1990, Saajan nalika taun 1991, Beta nalika taun 1992, Khalnayak nalika taun 1993, Hum Aapke Hain Kaun! nalika taun 1994 lan Raja nalika taun 1995.[1] Dhèwèké tambah kondhang nalika mainaké peran Pooja ning filem arahan déning Yash Chopra, Dil To Pagal Hai kang dirilis ning taun 1997.[1] Liwat filem iku uga dhèwèké olèh bebungah nganti kaping papaté ning nominasi Best Actress dari Filmfare Award, sawisé iku, dhèwèké uga olèh bebungah ning filem kang judhulé filem Dil, dirilis nalika taun 1990, Beta ning taun 1992 lan Hum Aapke Hain Kaun dirilis ning taun 1994.[1] Ora namung iku, dhèwèké uga tau olèh bebungah Best Supporting Actress amarga filem kang judhulé Devdas (2002).[1]

Ning sasi Agustus taun 2011, Madhuri Dixit menangaké Vogue Beauty Legend Award India.[2] Pemenang saka bebungah iki, pemenangé dippilih déning Dia Mirza, Adhuna Akhtar, Simone Singh, Priya Tanna, [[Mickey Contractor]].[2] Kanggo kategori liyané, pemenagé ya iku Anushka Sharma olih bebungah Fresh Face Award, Aishwarya Rai olih bebungah Global Beauty Icon.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j Biografi Madhuri Dixit dipununduh tanggal 25 Agustus 2011
  2. a b c berita Madhuri Dixit dipununduh tanggal 25 Agustus 2011