Menyang kontèn

Linimo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Linimo
Overview
Other name(s)Jalur Tobu Kyuryo Aichi Rapid Transit
Native nameリニモ
愛知高速交通東部丘陵線
LocalePrefektur Aichi, Jepang
TerminiFujigaoka
Yakusa
Stations9
Websitewww.linimo.jp
Service
TypeRapid transit
Daily ridership16,500
History
Opened06 Maret 2005 (2005-03-06)
Technical
Line length8.9 km (5.5 mi)
Number of tracks2
Minimum radius75 m (246 ft 1 in)
Electrification1,500 V DC Rel katelu
Operating speed100 km/j

Linimo (リニモ Rinimo?), kanthi resmi Jalur Tobu Kyuryo Aichi Rapid Transit (愛知高速交通東部丘陵線 Aichi Kōsoku Kōtsū Tōbu Kyūryō-sen?) yaiku jalur sepur levitasi magnetik ing Prefektur Aichi, Jepang, cedhak kutha Nagoya. Nalika utamane dibangun kanggo ngladeni situs pameran Expo 2005, jalur kasebut saiki digunakake kanggo ngladeni komunitas lokal.

Linimo diduweni lan dilakokno dening Aichi Rapid Transit Company, Ltd. (愛知高速交通株式会社 Aichi Kōsoku Kōtsū kabushiki gaisha?) lan minangka maglev komersial kapisan ing Jepang sing nggunakake teknologi jinis High Speed Surface Transport (HSST).[1] Iku uga minangka maglev kutha komersial tanpa awak kapisan ing donya.[2] Ana sawetara sumber sing ambigu nggambarake "tanpa awak" minangka "otomatis" utawa nglirwakake kondisi kasebut nalika nggawe pratelan kasebut,[3] nanging Linimo sejatine minangka maglev kutha komersial kaping papat sing dioperasikake ing donya, sadurunge Birmingham Maglev (1984–1995), Berlin M-Bahn (1989–1991) lan Shanghai Maglev (dibukak ing 2004).

Stasiun[besut | besut sumber]

No. Jeneng Basa Jepang Jarak (km) Transfer Lokasi
L01 Fujigaoka 藤が丘 0.0 Jalur Higashiyama (H22) Nagoya Municipal Subway Meito-ku, Nagoya Prefektur Aichi
L02 Hanamizuki-dōri はなみずき通 1.4   Nagakute
L03 Irigaike-kōen 杁ヶ池公園 2.3  
L04 Nagakute Kosenjō 長久手古戦場 3.4  
L05 Geidai-dōri 芸大通 4.5  
L06 Kōen-nishi 公園西 6.0  
L07 Aichikyūhaku-kinen-kōen ("Expo Memorial Park")[Note 1] 愛・地球博記念公園 7.0  
L08 Toji-shiryokan-minami 陶磁資料館南 8.0   Toyota
L09 Yakusa[Note 2] 八草 8.9 Jalur Aichi Loop(18)

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. Biyen jenenge Stasiun Bampaku Kaijo ("Expo Site")
  2. Biyen jenenge Stasiun Bampaku Yakusa

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Yasuda, Yoshihide; Fujino, Masaaki; Tanaka, Masao; Ishimoto, Syunzo (2004). "The first HSST maglev commercial train in Japan" (PDF). Proceedings of the 18th international conference on magnetically levitated systems and linear drives (MAGLEV 2004). Dibukak ing 2016-04-29.
  2. "韓国独自技術で開発 仁川空港リニアが3日開通". 2016-02-02.
  3. "Magnetbahnforum | Linimo Urban Maglev". Diarsip saka sing asli ing 2013-09-21. Dibukak ing 2013-09-20.

Pranala njaba[besut | besut sumber]