Lennox Lewis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lennox Lewis, CM, CBE
Lennox Lewis.jpg
Statistics
Real name Lennox Claudius Lewis
Nickname(s) The Lion
Rated at Kelas berat
Height 6 ft 5 in (1.96 m)
Reach 84 in (2.13 m)
Nationality Inggris/Kanada[1]
Birth date (1965-09-02) 2 Sèptèmber 1965 (umur 51)
Birth place West Ham, London, Inggris
Stance Ortodoks
Boxing record
Total fights 44
Wins 41
Wins by KO 32
Losses 2
Draws 1
No contests 0

Lennox Claudius Lewis CM, CBE (lair ing tanggal 2 September 1965) inggih punika satunggalipun tilas petinju profesional kelas abot saking Inggris (kebangsaanipun Kanada, ananging lair lan ageng London, Inggris).[2] Lennox Lewis mbekta bendera Kanada nalika Olimpiade ananging manawi adu tandhing ingkang umum Lennox mbekta bendera Inggris.[2] Karier paling inggil ingkang sampun kacepeng Lennox inggih punika minangka juwara sejati tinju ingkang boten saged dipunkalahaken (undisputed champion), satunggalipun gelar ingkang dipunparingi dhumateng petinju ingkang saged nggabungaken gelar WBA kaliyan kalih gelar sanèsipun saking WBC / WBO / IBF.[2] Sawetawis petinju misuwur ingkang sampun naté dipunkalahaken déning Lennox Lewis inggih punika Mike Tyson, Evander Holyfield, Hasim Rahman, lan Riddick Bowe.[2] Lewis gadhah inggil 195 cm lan abot 112 kg lan misuwur minangka spesialis tinju jap kiwanipun ingkang rikat.[2] Lewis gadhah rekor 41 menang, 2 kalah, 1 imbang, kanthi menang KO cacah 32.[2] Lennox naté pikantuk medali emas ing Olimpiade Seoul 1988.[3] Nalika semanten Lennox menang KO saking petinju Riddick Bowe (salah satunggalipun tilas juwara tinju kelas abot).[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Mee, Bob (2001-04-18). "Angry Lewis caught in the crossfire". The Daily Telegraph (Telegraph Media Group). Dijupuk 2007-03-22. 
  2. ^ a b c d e f Angry Lewis caught in the crossfire dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)
  3. ^ a b [1] dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]


Cithakan:Ulah ragawan-stub