Lennox Lewis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Lennox Lewis, CM, CBE
Lennox Lewis.jpg
Statistics
Real nameLennox Claudius Lewis
Nickname(s)The Lion
Rated atKelas berat
Height6 ft 5 in (1.96 m)
Reach84 in (2.13 m)
NationalityInggris/Kanada[1]
Birth date (1965-09-02) Sèptèmber 2, 1965 (umur 54)
Birth placeWest Ham, London, Inggris
StanceOrtodoks
Boxing record
Total fights44
Wins41
Wins by KO32
Losses2
Draws1
No contests0

Lennox Claudius Lewis CM, CBE (lair ing tanggal 2 September 1965) inggih punika satunggalipun tilas petinju profésional kelas abot saking Inggris (kebangsaanipun Kanada, nanging lair lan ageng London, Inggris).[2] Lennox Lewis mbekta bendera Kanada nalika Olimpiade nanging manawi adu tandhing ingkang umum Lennox mbekta bendera Inggris.[2] Karier paling inggil ingkang sampun kacepeng Lennox inggih punika minangka juwara sajati tinju ingkang boten saged dipunkalahaken (undisputed champion), satunggalipun gelar ingkang dipunparingi dhumateng petinju ingkang saged nggabungaken gelar WBA kaliyan kalih gelar sanèsipun saking WBC / WBO / IBF.[2] Sawetawis petinju misuwur ingkang sampun naté dipunkalahaken déning Lennox Lewis inggih punika Mike Tyson, Evander Holyfield, Hasim Rahman, lan Riddick Bowe.[2] Lewis gadhah inggil 195 cm lan abot 112 kg lan misuwur minangka spesialis tinju jap kiwanipun ingkang rikat.[2] Lewis gadhah rekor 41 menang, 2 kalah, 1 imbang, kanthi menang KO cacah 32.[2] Lennox naté pikantuk medali emas ing Olimpiade Seoul 1988.[3] Nalika samanten Lennox menang KO saking petinju Riddick Bowe (salah satunggalipun tilas juwara tinju kelas abot).[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Mee, Bob (2001-04-18). "Angry Lewis caught in the crossfire". The Daily Telegraph (Telegraph Media Group). Dijupuk 2007-03-22. 
  2. a b c d e f Angry Lewis caught in the crossfire dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)
  3. a b [1] dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]


Cithakan:Ulah ragawan-stub