Lenga hash

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Minyak Hash diprodhuksi nggunakake hidrokarbon kaya butana ing California, diarani pecah, amarga konsistensi kaya kandhel lan kaya kaca

Minyak Hash, uga dikenal minangka minyak madu utawa minyak ganja, minangka oleoresin sing dipikolehi kanthi ekstraksi ganja utawa hashish . Iki minangka konsentrat ganja sing ngemot resin lan terpene - utamane, tetrahydrocannabinol (THC), cannabidiol (CBD), lan cannabinoid liyane. Ana macem-macem cara ekstraksi, umume kalebu pelarut, kayata butana utawa etanol . Minyak Hash biasane dikonsumsi nganggo ngrokok, nguap utawa mangan . Minyak Hash bisa didol ing kartrid sing digunakake karo vaporizer pena. Preparasi minyak hash bisa padhet utawa koloid, gumantung saka metode produksi lan suhu lan biasane diidentifikasi kanthi tampilan utawa karakteristike. Werna umume diwiwiti saka warna emas utawa coklat sing transparan, nganti coklat utawa ireng. Pengecer ganja ing California nglaporake udakara 40% adol saka minyak ganja. [1] Minyak Hash minangka produk ganja sing diekstrak sing bisa nggunakake bagean saka tanduran, kanthi pelarut minimal utawa ora ana. Umume dianggep ora jelas saka hashish tradisional, miturut Konvensi Tunggal PBB babagan Narkoba Narkotika (Jadwal I lan IV), amarga "resin sing dipisahake, apa sing ora sopan utawa murni, sing dipikolehi saka tanduran ganja".


Minyak kasebut bisa uga ditapis kanthi luwih saka 1) ngumbah alkali, utawa ngilangi asam karboksilat aromatik sing abot kanthi sipat antibiotik, sing bisa nyebabake nyeri ulu, irung empedu lan pankreas, lan resistensi antibiotik hemp ; 2) konversi CBD dadi THC . Proses 1) kasusun saka larut minyak ing pelarut non-polar kayata ether minyak bumi, ngumbah bola- bali ( saponifying ) kanthi basa kayata larutan natrium karbonat nganti residu kuning ilang saka fase sing mbanyoni, decanting, lan ngumbah nganggo banyu kanggo dicopot dhasar lan komponen saponified (lan nguap pelarut). Proses iki nyuda panen minyak, nanging minyak sing asile kurang asem, luwih gampang dicerna lan luwih kuat (meh THC murni). Proses 2) kasusun saka larut minyak ing pelarut sing cocog kayata etanol absolut sing ngandung asam hidroklorat 0,05%, lan godhok campuran suwene 2 jam. [2]

Minyak Hash dibersihake saka butane sing akeh banget sing mbentuk gelembung nalika pelarut nguap

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Lewis, Amanda Chicago (30 April 2015). "Wax Is Weed's Next Big Thing And No One Knows If It's Safe". Buzzfeed. Dibukak ing 3 June 2018.
  2. Yechiel Gaoni; Raphael Mechoulam (1964), "Isolation, Structure, and Partial Synthesis of an Active Constituent of Hashish", Journal of the American Chemical Society, 86 (8), pp. 1646–1647, doi:10.1021/ja01062a046