Lelana akasa

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Dhuwuré pesawat kang jelajah angkasa biasané ana ing aras termosfer

Lelana akasa utawa pangulandaran akasa iku eksplorasi fisik saka barang ing njaba Bumi lan biasané nganggo tèknologi, ilmu pengetahuan, lan pulitik kang duwé ana gandhèng cènèngé karo jaba akasa.[1] Salah sijiné kang paling kondhang lan bagéyan wigati saka jelajah angkasa yaiku pandharatan pisanan manungsa ing wulan nalika ing perlombaan angkasa antarané Amérika Sarékat lan Uni Sovyèt.[1]

Ide ngirim objek nign angkasa ana ing jero pikiran saka penulis sains fiksi atusan taun sadurungé dadi kanyataan.[1] Ing karya-karya tulis uga nggambaraké kepiyé carané bisa nglakoni.[1] Ing abad 20, manut jumlah propulsi teknologi kang cukup, material kang kuat lan ènthèng nganggo kecanggihan teknologi lan sains liyané, ide misi jaba bumi wis ora mung ana ing ngimpi, nanging dadi sawijining kanyataan.[2]

Museum National Air and Space (National Air and Space Museum, NASM) ing National Mall ing Washington, D.C. masang conto watu saka bulan kang bisa didelok lan dicekel para kang mirsani, kapsul Gemini lan roket Soviet.[2] Steven F. Udvar-Hazy Center ing Dulles International Airport ing Virginia Utara mamèrké akèh teknologi aerospace ing sak papan: Pesawat luar angkasa Enterprise, pesawat Concorde lan isih ana pesawat lyané.[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d (id)NASA(18 September 2011)
  2. ^ a b c (id)Jelajah Angkasa(18 September 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lelana_akasa&oldid=832820"