Layang Préntah Sewelas Maret

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Surat Perintah Sebelas Maret - President version.jpg
Salah siji gagrag Supersemar

Layang Préntah Sewelas Maret utawa ing Basa Indonésia: Surat Perintah Sebelas Maret kang dicekak dadi Supersemar iku layang préntah kang ditapakasmani déning Présidhèn Républik Indonésia Soekarno ing tanggal 11 Maret 1966.

Layang iki isiné préntah marang Soeharto, minangka Panglima Komandho Operasi Kaamanan lan Katertiban (Pangkopkamtib) supaya tumindak kang dianggep perlu kanggo ngatasi situasi kaamanan kang rusuh wektu iku.