Larry Ellison

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Larry Ellison
Larry Elllison on stage.jpg
Lair Lawrence Joseph Ellison
(1944-08-17) 17 Agustus 1944 (umur 72)
Manhattan, New York City, A.S.
Pegawéyan

Wakil Pendiri dan CEO,

Oracle Corporation
Gaji US $1.0 juta (2009)
Kasugihan resik Decrease $22.5 milyar USD (2009)
Pasangan Adda Quinn (o. 1967–74)
Nancy Wheeler Jenkins (o. 1977–78)
Barbara Boothe (o. 1983–86)
Melanie Craft (o. 2003)
Anak 5

Situs
Ellison

at Oracle.com

Lawrence Joseph Ellison (lair ing Manhattan, New York, Amérika Serikat, 17 Agustus 1944; umur 72 taun) inggih punika satunggalipun tiyang saking Amérika ingkang kawentar minangka raja bisnis, pandiri lan chief executive Oracle Corporation, satunggalipun perusahaan ageng perangkat lunak.[1] Ing taun 2011, panjenenganipun dados tiyang paling sugih kaping gangsal sadonya,[2] kanthi kasugihanipun 39.500.000.000 dollar Amérika Serikat.[3]

Lawrence Joseph Ellison miyos ing Bronx, New York.[1] Ibunipun nitipaken Ellison dhateng bulik lan paklikipun supados dipunopèni ngantos ageng.[1] Ellison ageng ing apartemén ing kutha South Side.[1] Ngantos yuswa kalih welas taun Ellison boten ngertos menawi dipunadhopsi.[1] Bapak angkatipun kicalan bisnis real estate saéngga lajeng nyambut damel dados auditos kangge otoritas perumahan publik.[1] Wiwit alit, panjenenganipun nggadhahi bakat ing matematika lan ilmu pangetahuan.[1] Ellison sekolah matematika ing Universitas Illinois.[1]

Nalika ujian ingkang pungkasan ing taun kaping kalih kuliahipun, ibu angkatipun tilar donya saéngga panjenenganipun lajeng medal saking sekolah.[1] Panjenenganipun lajeng ndhaftar ing Universitas Chichago, ananging lajeng medal malih ing semester kapisan.[1] Rama angkatipun nggadhahi pamanggih menawi Ellison boten badhé suksés.[1] Ananging, Ellison nggadhahi bakat ing babagan dhasar-dhasar pamrograman komputer ing Chichago.[1] Panjenengan lajeng nyambut damel ing Berkeley, California.[1] Sadangunipun wolung wulan salajengipun, Ellison gantos saking padamelan setunggal ngantos padamelan sanèsipun, nyambut damel minangka téknisi ing Fireman Fund lan Wells Fargo Bank.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n (en)Prophet Of Software dipunundhuh tanggal 10 September 2011)
  2. ^ Forbes top 10 richest people in the world
  3. ^ Larry Ellison - Forbes, Forbes.com. Retrieved June 6, 2011.

Pranala njawi[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Larry_Ellison&oldid=1092688"