Lari dari Blora

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Lari dari Blora
PosterLDB.jpg
Disutradarani Akhlis Suryapati
Ditulis déning Akhlis Suryapati
Dibintangi Tina Astari
Fadli Fuad
Iswar Kelana
Octav Kriwil
Annika Kuyper
Egy Massadiah
Andreano Philip
Ardina Rasti
W. S. Rendra
Soultan Saladin
Nizar Zulmi
Dibabar déning Ibar Pictures
Tanggal metu
28 Fèbruari 2008
Suwéné
113 menit
Nagara Indonésia

Lari dari Blora iku sawijining filem Indonésia kang dirilis ing taun 2007. Film kang disutradarani Akhlis Suryapati iki dibintangi antarané déning W. S. Rendra, Ardina Rasti, lan Annika Kuyper. Giyaran perdana tanggal 28 Fèbruari 2008.

Sinopsis[besut | besut sumber]

Sawijining wanodya Amérika makili LSM manca, jenengé Cintya, teka ing wewengkon antara Pathi-Blora Jawa Tengah, kanggo ngayahi panlitèn bab kabudayan masarakat Samin. nDilalah wektu samana, ana loro buron kelas teri kang jenengé Bongkeng karo Sudrun, kabur saka kunjara Blora lan milih désa mau minangka papan kanggo ndhelik. Ing désa iku ana Ramadian, guru kang nyoba nyekolahaké bocah-bocah anaké wong Samin. Nanging upayané dicandhet déning Pak Lurah kang duwé prinsip, kepéngin tetep ndadèkaké masarakat Samin minangka Cagar Budaya supaya désa mau duwé ciri kas, ngundang para panliti, LSM, mahasiswa, lan liya-liyané, kang tegesé ngundang tekané dana bantuan. Palestarèn budaya lan komunitas Samin uga ateges ngregani semangat multikultural kang dadi ciri kabudayan Indonésia. Hubungan kapentingan kang intèns antara Ramadian lan Cintya, nuwuhaké rasa butarepan (cemburu) sajeroning dhiri Hasanah, putri Pak Camat kang uga mulang ing SD désa iku. Konflik antara Ramadian lan Pak Lurah tansaya ngambra-ambra. Wektu semana, saka kutha muncul para telik sandi kang nganggep yèn désa mau dadi susuhé buron. Para telik sandi mau sujana yèn sesepuh désa "Simbah" lan warga Samin nglindhungi para buron. Sabanjuré kasebar isu yèn désa Samin duwé potènsi dadi sarang téroris, obahan aktivitas LSM manca kang nyebar provokasi, sarta ajaran Simbah disujanani minangka ilèn sesat. Pungkasané sawijining operasi keamanan digelar. Luwih saka satus pulisi mawa gaman, trek-trek, lan panser ngepung désa Samin

Pranala njaba[besut | besut sumber]