Kuyang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kuyang

Kuyang ya iku siluman kang awujud sirah wong karo isi awak kang nyawiji lan perangan awak kang bisa mabur kanggo golek rah bayi utawa getih wanita sawisé babaran. [1] Makhluk iki dimangertèni masarakat ing Pulo Kalimantan . Kuyang iku sejatine manungsa (wanita) sing nuntut piwulang sihir ireng supaya entuk kauripan langgeng.

Ana ing Sajrone awan, sawijining Kuyang bakal nyandhang uripé saben dina minangka priyayi biasa, nanging biasané nganggo jubah. Ing wayah wengi Kuyang bakal mabur kanggo nggolek getih bayi utawa getih wong babaran kanggo disedhot minangka sarana nambahaké kawruh. Wong-wong sing ndeleng kuyang mabur biasane ndeleng manuk kaya manuk gedhe.

Kanggo ngadhepi kuyang, korban kudu nggunakake sapu rayung utawa perabotan kayata panci utawa wajan.

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. Bane, Theresa (2010). Encyclopedia of Vampire Mythology. USA: McFarland & Company, Inc. ISBN 978-0-7864-4452-6.