Menyang kontèn

Kuwé bugis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kue bugis
Kue bugis, the green color is acquired from pandan
AjanganDessert
Panggonan asalIndonesia
Tlatah utawa prajaMakassar, South Sulawesi
Hawa ajanganRoom temperature
Woworan pokokRice flour, palm sugar, grated coconut
Buku masakan: Kue bugis  Médhia: Kue bugis
kuwé bugis mandi

kuwé bugis yaiku kuwé Indonesia utawa cemilan tradisional kuwé tepung ketan alus, diiseni klapa parut manis. Jeneng kasebut disaranake bisa digandhengake karo klompok etnis Bugis Sulawesi Selatan minangka panganan tradisional, lan asale saka Makassar . [1] Ing Jawa kuwé sing meh padha diarani kuwé mendut . [2] kuwé bugis, bebarengan karo kuwé lapis lan nagasari kalebu kuwé utawa panganan ringan tradisional Indonesia, sing umume ditemokake ing pasar tradisional Indonesia yaiku jajan pasar (munchies pasar).

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Resep Kue Bugis asli Makassar" . Resep Kue. Diarsip saka sing asli ing 14 June 2015. Dibukak ing 12 June 2015.
  2. "Resep Membuat Kue Mendut Tradisional" . Masak Kue. Diarsip saka sing asli ing 14 June 2015. Dibukak ing 12 June 2015.