Kuwé apel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Apple cake
Apple cake.JPG
Apple cake
AjanganDessert
Woworan pokokFlour, butter, sugar, apples
Buku masakan: Apple cake  Médhia: Apple cake

Kue apel minangka panganan cuci mulut sing populer sing diproduksi kanthi bahan utama apel . Kue kaya ngono digawe kanthi proses irisan woh-wohan manis iki kanggo nambah wangi ing basis kue polos. Kue apel tradisional luwih maju kanthi nyakup macem-macem rempah - rempah kayata pala utawa kayu manis, sing menehi rasa unik. Sawise nambah rempah-rempah, adonan uga bisa dibarengi kacang remuk, sing paling populer yaiku kenari lan almond . Apel uga digunakake ing jajan liyane, kalebu kue coklat, sing ditahan banyu bisa mbantu kue sing umume garing tetep lembab. Ing kasus iki, bisa uga garing utawa seger.