Kutha Banjarnegara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kabupatèn Banjarnegara inggih punika salah sawijining kabupatèn kang mapan wonten ing Provinsi Jawa Tengah, Indonésia lan pusat kapandheganipun mapan wonten ing Banjarnegara. Miturut Astronomis, Kabupatèn Banjarnegara wonten ing sawatawis 7° 12'-7° 31' Lintang Selatan lan 109° 29'-109° 45'50" Bujur Timur. Wiyaripun Kabupatèn Banjarnegara sawatawis 106.970,997 ha lan 3,10 % saking wiyaripun Provinsi Jawa Tengah, Indonésia. Wonten ing iring lèr kabupatèn punika jejeran kaliyan Kabupatèn Pekalongan lan Kabupatèn Batang, Kabupatèn Wonosobo wonteng ing iring wétan, Kabupatèn Kebumen wonten ing iring kidul lan wonmten ing iring kilèn wonten Kabupatèn Banyumas lan Kabupatèn Purbalingga.