Kuntawijayandanu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kuntawijayandanu iku jeneng saka salah sijining pusaka sing paling kondhang ing carita Bharatayudha. Pusaka iki diduwèni déning adipati Karna, tokoh wayang Mahabharata[1]. Kuntawijandanu digunakaké déning adipati Karna nalika perang Bharatayudha.

Cariyos[besut | besut sumber]

Nalika iku Pusaka iki sejatine pusakaning raden Arjuna. Nanging Bathara Narada sing ditugasi maringakè pusaka iki marang Arjuna luput lan malah maringakè pusaka Kuntawijayandanu iki marang Adipati Karna awit kamiripan pasuryanè putra Kunthi sakloron. Nanging Arjuna sing ngreti gamane iku digawa déning Suryatmaja(jeneng cilike Karna) age-age nggoleki. Perang tandhing kadadèn. Arjuna sing gemati tandhing namung bisa ngrebut wrangkane Kuntawijayandanu sawisé perang tandhing lawan Suryatmaja. Wrangka mau banjur dienggo nugel tali udhelè Bambang Tetuka (jeneng cilike Gathutkaca) sing nalika iku nembé mijil. Ari-arine Gathutkaca mung bisa ditugel nganggo pusaka Kuntawijayandanu.

Cathetan suku[besut | besut sumber]