Kung Fu Panda 2

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kung Fu Panda 2
Disutradarani Jennifer Yuh Nelson
Diprodhuseri Melissa Cobb
Guillermo Del Toro
Ditulis déning Jonathan Aibel
Glenn Berger
Dibintangi Jack Black
Dimusiki Hans Zimmer
John Powell
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning Paramount Pictures
Tanggal metu
  • Mèi 26, 2011 (2011-05-26) (Amérika Sarékat)
  • Mèi 27, 2011 (2011-05-27) (Kanada)
Suwéné
90 menit[1]
Nagara Amérika Sarékat
Basa Basa Inggris
Rantaman AS$150 juta[2]
Kalarisan $5,800,000
Kung Fu Panda 2

Kung Fu Panda 2, utawa sadurungé jenengé Kung Fu Panda 2: Kaboom of Doom, ya iku filem animasi saka seri Kunf Fu Panda, filem iki digawé 3D, kang disutradarani Jennifer Yuh Nelson lan èksekutif produksi ya iku Guillermo del Toro (Pan's Labyrinth, Blade II). Kanthi paraga kang isih ajeg lan ketambahan paraga anyar.[3] Film iki dirilis tanggal 26 Mèi 2011 lan ing wiwitan sajatiné arep diwènèhi irah-irahan Kung Fu Panda 2: Pandamonium.[4]

Dalan Carita[besut | besut sumber]

Sawisé dadi pendekar kung fu kang sakti, ndadékaké Po ora bisa wegah-wegahn manèh. Dhèwèké kudu sregep lan kerja tumemen supaya tetep bisa nglindungi warga Valley of Peace. Sawisé perang tandhing nglawan Tai Lung, saiki Po karo Master Shifu (Dustin Hoffman), Master Tigress (Angelina Jolie), Master Viper (Lucy Liu), Master Monkey (Jackie Chan), Master Mantis (Seth Rogen), lan Master Crane (David Cross) bisa napas lega. Nanging ana kabar yèn dhèwèké kudu mudhun gunung. Ana kabar yèn Lord Shen (Gary Oldman) nduwé senjata kang bahaya kanggo kaslematané wong. Kanthi senjata iki, raja arep nguwasani kabèh nagari, lan nduwé rencana arep ngancuraké ngèlmu kung fu. Untungé olèh bantuan saka pendekar liya ya iku The SoothSayer (Michelle Yeoh), Master Skunkman (James Woods), Master Croc (Jean-Claude Van Damme), lan Master Thundering Rhino (Victor Garber). Mula diwiwiti perjalanan kanggo nggolèki Lord Shen lan nggagalaké rencana jahaté. Lan kanggo iku Po kudu nggoléki masa kepungkuré nalika isih bayi lan golèk senjata kanggo nglawan lan ngalahaké Lord Shen.[5]

Ingkang maragani[besut | besut sumber]

Aktor Swara minangka Kéwan
Jack Black Po Panda raksasa
Dustin Hoffman Master Shifu Panda abang
Angelina Jolie Tigress Harimau
Jackie Chan Monkey Golden Langur
Lucy Liu Viper Green Tree Viper
David Cross Crane Red-crowned Crane
Seth Rogen Mantis Walang Kadung
Dan Fogler Zeng Banyak
Randall Duk Kim Grand Master Oogway Kura-kura
James Hong Mr. Ping Banyak
Jean-Claude Van Damme Master Croc Baya
Victor Garber Master Thundering Rhino Warak

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. "British Board of Film Classification". British Board of Film Classification. 2011-05-06. Dijupuk 2011-05-26. 
  2. Kaufman, Amy (2011-05-25). "Movie Projector: Memorial Day weekend to soar with 'Hangover,' 'Kung Fu Panda' sequels". Los Angeles Times (Tribune Company). Dijupuk 2011-05-26. 
  3. Fu Panda2.htm(dipunundhuh tanggal 18 November 2012)
  4. "Kung Fu Panda: The Kaboom Of Doom". ComingSoon.net. November 18, 2012.
  5. [1](dipunundhuh tanggal 18 November 2012)


Pranala njaba[besut | besut sumber]