Kulawarga basa Sundha-Sulawesi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kulawarga basa Sundha-Sulawesi
Pasebaran Indonésia lan Mikronésia
Pepanthaning basa Austronésia
Turun
  • 17 turunan

Kulawarga basa Sundha-Sulawesi (utawa Héspéronia Punjer utawa Malayo-Polinésia Kulon Punjer) iku turunan saka kulawarga basa Austronésia sing sajeroné kalebu basa-basa sing dituturaké ing Sulawesi, Kapuloan Sundha Gedhé, lan sapérangan basa laladan sajabané, kaya déné basa Chamoru lan basa Palau, miturut Wouk lan Ross (2002).

Sajeroning panggolongan iki, golongan lawas Malayo-Polinesia Kulon (MPB), utawa Hesperonia, wis dipérang dadi golongan "njero" (Sunda-Sulawesi) lan "njaba" (Kalimantan-Filipina), lan Malayo-Polinesia Kulon mung dianggep istilah géografis

Rujukan[besut | besut sumber]

  • Fay Wouk and Malcolm Ross (ed.), The history and typology of western Austronesian voice systems. Australian National University, 2002.