Kucing galak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kucing galak
Disambig variants icon.svg

Kucing Galak (Acalypha indica) ya iku herba semangsa saka kulawarga Acalypha. Ing basa Indonésia, sinebut uga kanthi jeneng suket Anting-anting, Kucing-kucingan lan Oyot kucing. Diwènèhi jeneng mangkono, amarga wit iki disenengi déning kucing lan kirik, utamané ana ing oyoté. Tanduran iki gampang tuwuh ana ing pinggir dalan, lapangan suket, lan sikil gunung. Dhuwuré suket iki 30-50 cm lan oyoté srabut. Godhongé bentuké lonjong lan pinggiré ana eri. Kembang lan wohé cilik-cilik.[1]

Piguna[besut | besut sumber]

Woh Kucing galak

Kucing galak bisa kanggo tamba rèmatik, degelen, bisul, eksim, lan nambani cokotan ula.

Referènsi[besut | besut sumber]

  1. Satya, Bayu (2013). Koleksi Tumbuhan Berkhasiat. Yogyakarta: Rapha Publishing. k. 5. ISBN 978-979-29-3367-3.