Oyod kucing

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Aksara Latin
     
Infobox spesiesOyod kucing
Toddalia aculeata
Takson
-mesangiosperms ·
-eudicots ·
-core eudicots ·
-superrosids ·
-rosids ·
-malvids ·
OrdoSapindales ·
KulawargaRutaceae ·
UpafamiliToddalioideae ·
GenusToddalia ·
SpesiesToddalia aculeata
Masalah skrip: Fungsi "linkWithParentLabel" ora ana.
Modifica les dades a Wikidata

Oyod kucing[1] (Toddalia aculeata) (Jawa: ꦲꦺꦴꦪꦺꦴꦢ꧀ꦏꦸꦕꦶꦁ, Indonésia: akar kucing[1]) yaiku tuwuhan perdu jalar, dawae udakara 20 m, kabèh bagean tanduran kasebut ana pait lan landhep, asring digunakake minangka rempah-rempah, minangka stimulan pencernaan lan panolak demam.[1]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. a b c (in Indonésia) Pusat Bahasa Departemen Pendidikan Republik Indonesia "Arti kata akar kucing pada Kamus Besar Bahasa Indonesia dalam jaringan". Retrieved 2019-10-07.