Kucing galak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Aksara Latin
     
Infobox spesiesKucing galak
Acalypha indica
Arya-Acalypha indica-kucing galak-pilangsari-2019 0.jpg
Rekaman Pertal
Takson
-angiosperms ·
-mesangiosperms ·
-eudicots ·
-core eudicots ·
-superrosids ·
-rosids ·
-fabids ·
OrdoMalpighiales ·
KulawargaEuphorbiaceae ·
GenusAcalypha ·
SpesiesAcalypha indica
Cithakan:Infotaula d'ésser viu/Autoritat
Tata nama Pertal
Sinonim takson Pertal
  • Acalypha bailloniana Müll.Arg.
  • Acalypha canescens Benth., nom. nud.
  • Acalypha bailloniana Müll.Arg.
  • Acalypha caroliniana Blanco, nom. illeg.
  • Acalypha chinensis Benth.
  • Acalypha ciliata Benth., nom. nud.
  • Acalypha cupamenii Dragend.
  • Acalypha decidua Forssk.
  • Acalypha fimbriata Baill.
  • Acalypha indica var. bailloniana (Müll.Arg.) Hutch.
  • Acalypha indica var. minima (H.Keng) S.F.Huang & T.C.Huang
  • Acalypha minima H.Keng
  • Acalypha somalensis Pax
  • Acalypha somalium Müll.Arg.
  • Acalypha spicata Forssk.
  • Cupamenis indica (L.) Raf.
  • Ricinocarpus baillonianus (Müll.Arg.) Kuntze
  • Ricinocarpus deciduus (Forssk.) Kuntze
  • Synonym Ricinocarpus indicus (L.) Kuntze[1]
Modifica les dades a Wikidata
Kucing galak
Disambig variants icon.svg

Kucing Galak (Acalypha indica) ya iku herba semangsa saka kulawarga Acalypha. Ing basa Indonésia, sinebut uga kanthi jeneng suket Anting-anting, Kucing-kucingan lan Oyot kucing. Diwènèhi jeneng mangkono, amarga wit iki disenengi déning kucing lan kirik, utamané ana ing oyoté. Tanduran iki gampang tuwuh ana ing pinggir dalan, lapangan suket, lan sikil gunung. Dhuwuré suket iki 30-50 cm lan oyoté srabut. Godhongé bentuké lonjong lan pinggiré ana eri. Kembang lan wohé cilik-cilik.[2]

Piguna[besut | besut sumber]

Woh Kucing galak

Kucing galak bisa kanggo tamba rèmatik, degelen, bisul, eksim, lan nambani cokotan ula.

Referènsi[besut | besut sumber]

  1. Acalypha indica L. Indian Acalypha, on India Biodiversity Portal. Accessed 31.07.2017.
  2. Satya, Bayu (2013). Koleksi Tumbuhan Berkhasiat. Yogyakarta: Rapha Publishing. k. 5. ISBN 978-979-29-3367-3.