Krisis utang Éropah 2010

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Wiwit taun 2010, kadadeyan krisis utang[1] kadadeyan,[2] kang utama ing nagara: Yunani, Irlandia[3] lan Portugal.[4] Kadadean iki ngakibatake krisis kapercayan ing nagara-nagara kasebut lan nagara anggota Zona Euro liyané, kang utama nagara Jerman.[5]

Kahanan kawatiran saya ningkatake defisit lan utang[6][7] nyebabake alarm jroning kahanan pasar finansial. Krisis utang tumuju ana ing prastawa anyaring Yunani. Ing 2 Mei, nagara-nagara Zona Euro lan Dana Moneter Internasional (IMF) sarujuk menehake utangan kanthi jumlah €110 miliar marang nagara Yunani.[8]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Stefan Schultz (2010-02-11). "Five Threats to the Common Currency". Spiegel Online. Dijupuk 2010-04-28. 
  2. ^ George Matlock (2010-02-16). "Peripheral euro zone government bond spreads widen". Reuters. Dijupuk 2010-04-28. 
  3. ^ Bruce Walker (2010-04-09). The New American http://www.thenewamerican.com/index.php/world-mainmenu-26/europe-mainmenu-35/3274-greek-debt-crisis-worsens. Dijupuk 2010-04-28.  |title= ora ana utawa kosong (pitulung)
  4. ^ Brian Blackstone, Tom Lauricella, and Neil Shah (5 February 2010). "Global Markets Shudder: Doubts About U.S. Economy and a Debt Crunch in Europe Jolt Hopes for a Recovery". The Wall Street Journal. Dijupuk 6 February 2010.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)
  5. ^ Greek/German bond yield spread more than 1,000 bps
  6. ^ "Britain's deficit third worst in the world, table". telegraph.co.uk. 2010-02-19. Dijupuk 2010-04-29. 
  7. ^ Fiscal Deficit and Unemployment Rate, FT
  8. ^ "Greece Accepts Terms of EU-Led Bailout, ‘Savage’ Cuts (Update1) - Bloomberg.com". Dijupuk 2 May 2010.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)

Pranala njaba[besut | besut sumber]