Krisis utang Éropah 2010

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Wiwit taun 2010, kadadéan krisis utang[1] kadadéan,[2] kang utama ing nagara: Yunani, Irlandia[3] lan Portugal.[4] Kadadean iki njalari krisis kapitayan ing nagara-nagara mau lan nagara anggota Zona Euro liyané, kang utama nagara Jerman.[5]

Kaanan kawatiran saya ningkatake defisit lan utang[6][7] njalari alarm sajeroning kaanan pasar finansial. Krisis utang tumuju ana ing prastawa anyaring Yunani. Ing 2 Mèi, nagara-nagara Zona Euro lan Dana Moneter Internasional (IMF) sarujuk menehake utangan kanthi jumlah €110 miliar marang nagara Yunani.[8]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. Stefan Schultz (2010-02-11). "Five Threats to the Common Currency". Spiegel Online. Retrieved 2010-04-28.
  2. George Matlock (2010-02-16). "Peripheral euro zone government bond spreads widen". Reuters. Retrieved 2010-04-28.
  3. Bruce Walker (2010-04-09). The New American http://www.thenewamerican.com/index.php/world-mainmenu-26/europe-mainmenu-35/3274-greek-debt-crisis-worsens. Retrieved 2010-04-28. Missing or empty |title= (help)
  4. Brian Blackstone, Tom Lauricella, and Neil Shah (5 February 2010). "Global Markets Shudder: Doubts About U.S. Economy and a Debt Crunch in Europe Jolt Hopes for a Recovery". The Wall Street Journal. Retrieved 6 February 2010.CS1 maint: multiple names: authors list (link)
  5. Greek/German bond yield spread more than 1,000 bps
  6. "Britain's deficit third worst in the world, table". telegraph.co.uk. 2010-02-19. Retrieved 2010-04-29.
  7. Fiscal Deficit and Unemployment Rate, FT
  8. "Greece Accepts Terms of EU-Led Bailout, 'Savage' Cuts (Update1) - Bloomberg.com". Retrieved 2 May 2010.

Pranala njaba[besut | besut sumber]