Krisis utang Éropah 2010

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Wiwit taun 2010, kadadeyan krisis utang[1] kadadeyan,[2] kang utama ing nagara: Yunani, Irlandia[3] lan Portugal.[4] Kadadean iki ngakibatake krisis kapercayan ing nagara-nagara kasebut lan nagara anggota Zona Euro liyané, kang utama nagara Jerman.[5]

Kahanan kawatiran saya ningkatake defisit lan utang[6][7] nyebabake alarm jroning kahanan pasar finansial. Krisis utang tumuju ana ing prastawa anyaring Yunani. Ing 2 Mei, nagara-nagara Zona Euro lan Dana Moneter Internasional (IMF) sarujuk menehake utangan kanthi jumlah €110 miliar marang nagara Yunani.[8]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]