Krisis utang Éropah 2010

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Wiwit taun 2010, kadadéan krisis utang[1] kadadéan,[2] kang utama ing nagara: Yunani, Irlandia[3] lan Portugal.[4] Kadadean iki njalari krisis kapitayan ing nagara-nagara kasebut lan nagara anggota Zona Euro liyané, kang utama nagara Jerman.[5]

Kahanan kawatiran saya ningkatake defisit lan utang[6][7] nyebabaké alarm sajeroning kahanan pasar finansial. Krisis utang tumuju ana ing prastawa anyaring Yunani. Ing 2 Mèi, nagara-nagara Zona Euro lan Dana Moneter Internasional (IMF) sarujuk menehake utangan kanthi jumlah €110 miliar marang nagara Yunani.[8]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]