Kriptografi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Alat kriptografi Lorenz sing dianggo ing Jerman nalika perang donya II.

Kriptografi, sacara umum ya iku èlmu lan seni kanggo njaga wadining warta [bruce Schneier - Applied Cryptography]. Saliyané pangertèn kasebut ana uga pangertèn èlmu sing nyinaoni tèknik-tèknik matématika sing magepokan karo aspèk kaamanan informasi kayadéné wadining data, kaabsahan data, integritas data, lan autentikasi data [A. Menezes, P. van Oorschot and S. Vanstone - Handbook of Applied Cryptography]. Ora kabèh aspèk kaamanan informasi ditangani nganggo kriptografi.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kriptografi&oldid=984437"