Korokké

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Korokke
Korokke Soba

Korokke ( Jepang: コロッケ ; [koꜜɾokke] ) minangka jeneng Jepang kanggo olahan goreng sing asale ana gandhengane karo masakan Prancis, kroket . Korokke digawe dening sing nyawiji disigar masak daging, laut, utawa sayuran karo mashed kentang utawa sauce putih, biasane awujud warata Patty, Rolling ing glepung gandum, endhog, lan gaya Jepang breadcrumbs, banjur jero-goreng iki nganti coklat ing njaba .